základní část, 20. kolo
27.01.2018 18:30 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 3:3

Groningen nedokázal dotáhnout do úspěšného konce dobře rozehraný zápas s Heracles. Po poločase sice vedl 3:1, ovšem hosté po změně stran srovnali a nakonec ještě mohli vývoj otočit. Diváci se zhruba po půl hodině dočkali první branky a pak sledovali zajímavou podívanou. FC po druhém nerozhodném výsledku v řadě za sebou zůstal na třináctém místě s dvaadvaceti body. Almelo má o bod více a je dvanácté.

Úvodní dvacetiminutovka se odehrávala v opatrném duchu, poprvé v zápase vážněji zahrozili domácí. K zajímavé střele se probojoval Jesper Drost, jenž minul levou tyč jen o několik decimetrů. Ten pravý impuls dal sobotnímu utkání Tom van Weert, díky jehož zásahu šel do vedení Groningen. Po nádherné akci přes celé hřiště a následném odvraceném centru z pravé strany prodlužoval hlavou do předbrankového prostoru velmi aktivní Drost.

Tam našel právě nabíhajícího van Weerta, který levačkou chladnokrevně rozvlnil síť. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za dalších šest minut srovnal stav Jamiro Alvarenga. Po rozehraném přímém volném kopu nakrátko od Darriho vystřelil z mírného úhlu z dvanácti metrů a jeho razantní přízemní pokus zapadl ke vzdálenější konstrukci -1:1. Domácí měli naprosto úchvatný závěr úvodního dějství.

Vedení jim vrátil do té doby nejlepší muž na hřišti Drost. Pětadvacetiletý záložník získal balón ve 43. minutě po sražené zpětné přihrávce téměř od brankové čáry a z hranice brankového území nekompromisně propálil bezmocného brankáře Castra. O dvě minuty později zvýšil na rozdíl dvou gólů Mimoun Mahi, po špatné rozehrávce ve středu hřiště obdržel kolmici na pravé křídlo.

Vzápětí přešel přes protihráče do pokutového území a nádherným obstřelem našel místo u levé tyče. Heracles se vrátilo do hry o bodový zisk krátce po odehrané hodině. Vincent Vermeij si naběhl před branku po zpětné nahrávce od Kuwase a v pádu ze šesti metrů mířil snadno doprostřed prostoru tří tyčí. V 78. minutě uzavřel gólový účet Robin Pröpper, jehož střílený centr z dobrých třiceti metrů podcenil brankář Padt a balón se nakonec k úžasu všech odrazil od levé spojnice do sítě. V 83. minutě neuspěl v tváří tvář proti Padtovi zcela osamocený Vermeij a výsledek se tak již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele