základní část, 13. kolo
25.11.2017 19:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 0:2

Feyenoord konečně prolomil svou současnou krizi, po pěti ligových zápasech bez vítězství tentokráte uspěl v Groningenu. Po výsledku 2:0 si připsal na konto důležité tři body a v tabulce Eredivisie se nachází na sedmém místě s dvaadvaceti body, za šestým Vitesse zaostává pouze o skóre. FC naopak nedokázal navázat na předchozí úspěch s Arnhemem a tentokráte neskóroval, patří mu třináctá příčka s dvanácti body.

Přitom Groningen začal zostra a po šesti odehraných minutách mohl skórovat z rychlého protiútoku, ale závěrečnou střelu z levé strany šestnáctky vyrazil gólman Jones přes sebe. Následná hlavička se mezi tři tyče o velký kus nevešla. Po půl hodině hry poprvé zahrozil rotterdamský celek. Po hezké spolupráci Nicolai Jørgensena se Samem Larssonem se ve stoprocentní pozici ocitl druhý jmenovaný, avšak branku zblízka trestuhodně přestřelil.

Do druhého poločasu vstoupil lépe favorit tohoto střetnutí a během čtvrthodiny si zajistil vítězství. Skóre otevřel ve 49. minutě Tony Vilhena, jenž využil fantastického sóla Jørgensena přes tři protihráče, razantní střely a zákroku brankáře Padta. Následně měl Vilhena před odkrytou brankou snadnou úlohu a při dorážce se nemýlil. O pět minut později postupoval od půlící čáry sám směrem k Jonesovi domácí Bacuna, jenže na poslední chvíli byl odzbrojen.

V 59. minutě pojistil náskok Feyenoordu ostrostřelec Jørgensen. Šestadvacetiletý dánský útočník skóroval počtvrté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže po geniální patičce Berghuise a z hodně ostrého úhlu přehodil vyběhnuvšího Padta, balón milimetrově zapadl přímo ke vzdálenější tyči. Od tohoto momentu se hosté nikam nehrnuli a zodpovědně bránili, diváci se dalšího vzrušení dočkali až v nastaveném čase.

V téměř poslední možnou chvíli mohl alespoň snížit Veldwijk, ovšem z deseti metrů napálil z voleje břevno. Po následném odrazu sice Jones inkasoval, nicméně finální přihrávka právě od Veldwijk byla provedena rukou a branka tak uznána nebyla. V příštím kole se Feyenoord pokusí navázat na tento úspěch v domácím prostředí s velkým konkurentem z Arnhemu, Groningen bude bojovat na půdě Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele