základní část, 3. kolo
27.08.2017 16:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 2:1

Groningen dokázal využít náročného programu konkurenčního Utrechtu a především kvůli produktivnímu prvnímu poločasu ho porazil po výsledku 2:1, na konto si tak připsal premiérové vítězství v novém ročníku Eredivisie. Díky tomu se propracoval na dvanáctou pozici se čtyřmi body. FC naopak poprvé v sezóně ztratil body, hodně se na něm podepsal čtvrteční zápas v Evropské lize s ruským Zenitem, který trval více jak 120 minut.

Domácí celek měl skvostný vstup do nedělního duelu, úvodní branku totiž vsítil už v 8. minutě. Van de Streeka obral o balón aktivní Django Warmerdam, jenž následně doběhl až před hranici pokutového území, obelstil protihráče a přízemní střelou ze sedmnácti metrů usměrnil balón přesně ke vzdálenější tyči. Hosté mohli srovnat stav v polovině úvodního dějství, jenže tvrdou ránu Klaibera dokázal brankář Padt vyškrábnout jednoruč nad břevno.

Utrecht měl enormní tlak především v rozmezí 25. - 30. minuty, při domácích stála obrovská dávka štěstí. Nejprve hostující Janssen s přispěním teče jednoho z domácích hráčů orazítkoval pravou tyč, ani ne za necelou minutu si naskočil na rohový kop Dumič a balón se tentokráte odrazil od levé konstrukce zpět do pole. Vzápětí měl na kopačce vyrovnání Jean-Christophe Bahebeck, ale z úhlu vyběhnuvšího Padta neprostřelil, vybojoval pouze rohový kop.

Od tohoto momentu se hra přeci jen vyrovnala a Groningen z ničeho nic vytěžil druhý rozhodující gól ve 40. minutě. Po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek si na kolmici za obranu od Jenssena naběhl Jesper Drost, posunul si míč blíže k brance a zblízka propálil bezmocného gólmana Jensena. Po změně stran přestřelil ze stoprocentní pozice Labyad, poté Padt konečky prstů vyškrábl velmi nebezpečnou ránu Bahebecka.

V 60. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto, když Bacuna rozezvučel břevno, naopak o čtyři minuty později vykřesal naději na bodový zisk pro Utrecht velice aktivní Bahebeck. Čtyřiadvacetiletý kamerunský rodák se dostal k odraženému míči před hranicí brankového území a pak ho nekompromisně uklidil k levé konstrukci. V závěrečné čtvrthodině měli hosté několik šancí na vyrovnání, ovšem když postupně neuspěli Labyad, dvakrát Dumič a ani Dessers, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele