základní část, 23. kolo
11.02.2018 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - ADO Den Haag 0:0

Groningen prodloužil svou bilanci bez tříbodové zisku na pět utkání v řadě, neboť po dvou předchozích prohrách v Arnhemu a Rotterdamu pouze remizoval bez branek s Den Haagem. Jedenáct kol před koncem tak stále nemá v žádném případě zajištěnou záchranu, protože se v nejvyšší nizozemské soutěži nachází na třináctém místě se třiadvaceti body. Hosté bodovali potřetí za sebou a hřejí se na krásné osmé pozici s dvaatřiceti body.

Utkání přineslo několik zajímavých možností na obou stranách, jenže ani jedna nebyla využita. Více jak tři čtvrtiny utkání se hrálo vyrovnaně, závěrečná čtvrthodina přeci jen patřila domácímu FC. ADO se mohl dostat do vedení již po necelých dvou minutách, kdy po průniku na pravém křídle a nahrávce do předbrankového prostoru střílel po skluzu jednoho z hráčů Groningenu osamocený Goppel.

Ten však tisíciprocentní možností pohrdl a z hranice brankového území svým razantním pokusem trefil jen obránce Zeefuika stojícího zhruba metr před brankovou čarou. Na další šance si fanoušci museli počkat až do závěrečné desetiminutovky první části. Nejaktivnější domácí muž na hřišti van Weert pálil z pravé strany pokutového území, jeho střelu z první dokázal famózní brankář Zwinkels vyrazit před sebe ke svým spoluhráčům.

Ve 43. minutě chyběly jen centimetry hlavičkujícímu Bakkerovi, který po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval s pomocí země do horní tyčky. Druhý poločas se přeci jen odehrával v opatrnějším duchu. Z úvodní půl hodiny stojí za zmínku jen přímý volný kop El Khayatiho z hranice pokutového území, balón proletěl zhruba o metr nad levým horním rohem. Asi největší příležitost závěrečné části se zrodila v 77. minutě.

Centr z pravého křídla se snesl na hranici brankového území přímo na hlavu Jensena, Zwinkels brilantním reflexivním zákrokem odvrátil balón z brankové čáry na rohový kop. V 90. minutě měl na kopačce rozhodnutí van Weert, avšak po pasu střídajícího Hrustiče netrefil balón o centimetry před vyběhnuvším strážcem Den Haagu. Groningen se v příštím kole potká s Venlem, ADO narazí na Tilburg.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele