základní část, 23. kolo
10.02.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - VVV Venlo 0:0

Hráči Alkmaaru podruhé v řadě zaváhali v domácím prostředí s celkem z dolní poloviny tabulky, tentokráte v celém průběhu sobotního utkání nedokázali najít recept na pozornou defenzívu Venla a rozešli se s ním smírně v bezbrankovém poměru. Kvůli tomu se jim opět vzdálil titul, v tuto chvíli mají již čtrnáctibodové manko na vedoucí PSV Eidnhoven. Před čtvrtým Feyenoordem disponují osmibodovým náskokem.

Naopak hosté jasně naznačili, že to s umístěním v horní polovině myslí vážně a o záchranu se bát zatím nemusejí, v Eredivisii jsou na pohodlném desátém místě se třiceti body. VVV hrál velice dobře hlavně v prvním poločase, v tom druhém srdnatě bránil a soupeři dovolil jen zřídkakdy se přiblížit ke svému brankáři Unnerstallovi. Venlo vstoupilo do utkání s nebývalou aktivitou, první možnost si vypracovalo krátce po deseti odehraných minutách.

Na pravé straně se uvolnil Castelen a poté vystřelil ke vzdálenější konstrukci, kterou svým přízemním pokusem minul zhruba o půl metru. AZ se nedokázal dostat do tempa ani v následujících minutách, naopak po necelé půl hodině hry selhal v obrovské příležitosti hostující Thy. Ten obdržel přihrávku do šestnáctky soupeře a z první mířil k zadní tyči, balón proletěl jen o několik decimetrů vedle.

Alkmaar se vzpamatoval až v poslední minutě první půle, po centru z pravé strany hlavičkoval osamocený obránce Wuytens a přední tyč minul o malý kousek. Do druhé části vstoupili domácí mnohem aktivněji. Ve 49. minutě po krásné kombinaci na jeden dotek obdržel kapitán Weghorst přihrávku od Midtsja. Vzápětí střílel k bližší konstrukci, jenomže ani tato rána se mezi tři tyče o chlup nevešla.

Svěřenci kouče Johna van den Broma byli s přibývajícím časem stále více nervóznější. Jejich akce koncily buď na neúspěšné finální přihrávce, nebo po nepřesných pokusech ze střední distance. Až do závěrečného hvizdu zahrozily v podstatě jen jednou a to v 76. minutě. Na pravém křídle odvedl výtečnou práci Jahanbakhsh a pak poslal balón do předbrankového prostoru, nabíhající van Overeem ale nedokázal svou tečí usměrnit míč mezi tři tyče.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele