základní část, 15. kolo
09.12.2017 19:45 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 5:0

Fotbalisté Alkmaaru navázali na velmi dobrou formu z poslední doby a tentokráte v domácím prostředí deklasovali Heracles po výsledku 5:0. Přitom vedoucí branku vstřelili deset minut po přestávce, další čtyři přidali až zhruba čtvrthodiny před koncem. AZ se v tabulce nachází na druhé pozici se čtyřiatřiceti body a díky zaváhání PSV ztrácí na vedoucí příčku pět bodů. Almelo je na desátém místě s osmnácti body.

Úvodní poločas byl z diváckého hlediska velmi neatraktivní. Domácí celek sice měl územní převahu, ale nedokázal se blíže dostat k brance soupeře, pokusy ze střední vzdálenosti příliš nebezpečné nebyly. Chod utkání změnila až 55. minuta, kdy se do té doby dobře bránící hosté nešťastně trefili do vlastní sítě. Na pravé straně pokutového území zůstal Alireza Jahanbakhsh a svou přihrávkou se snažil někoho najít v předbrankovém prostoru.

Ovšem trefil pouze brankáře Castra, od kterého se balón odrazil do sítě. S přibývajícím časem začali hosté stále více riskovat, na své ofenzivní pojetí hry nejprve doplatili v 75. minutě. Po odvráceném rohovém kopu z levé strany trefil míč z deseti metrů Guus Til a jeho pokus nakonec doskákal k pravé tyči. O šest minut později se popáté v tomto ročníku Eredivisie prosadil čtyřiadvacetiletý íránský útočník Jahanbakhsh.

Ten po dlouhém nákopu za obranu od Seuntjese obešel hodně vyběhnutého Castra a z hranice šestnáctky umístil balón do středu branky - 3:0. Alkmaar byl při chuti i v následujících minutách, další gól přidal zhruba pět minut před koncem kapitán Wouter Weghorst. Pětadvacetiletý forvard se dostal k míči po dlouhém nákopu gólmana Bizota, elegantní kličkou se zbavil protihráče a pak technickou střelou obstřelil Castra.

Konečnou podobu výsledku stanovil v nastaveném čase Jonas Svensson. Norský obránce obdržel krásný "dloubáček" od van Rhijna a pak zblízka bez potíží prostřelil bezmocného strážce Heracles. AZ bude již v úterý bojovat o svou osmou výhru v řadě za sebou na půdě velmi silného Zwolle, Almelo si pokusí vylepšit reputaci před vlastními fanoušky se zachraňující se Spartou Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele