základní část, 24. kolo
17.02.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Willem II 2:1

Den Haag zvládl vyrovnaný zápas s Tilburgem a díky brance ve třetí nastavení minutě zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. Upevnil si tak postavení v horní polovině tabulky a prozatím je osmý s pětatřiceti body, záchranářské starosti vůbec nemusí řešit. Naopak Willem stále tápe, je nad samou hranicí propasti do druhé ligy a alespoň bod potřeboval jako sůl. Momentálně mu patří čtrnáctá příčka s dvaceti body a před šestnáctou Rodou má náskok tří bodů.

Domácí hráli od začátku s velkým odhodláním a poprvé zaměstnali brankáře Branderhorsta již ve 3. minutě. Ten vyrážel pokus z hranice pokutového území před sebe a následná dorážka letěla nad horní tyčku. Hostující strážce se znovu činil po čtvrthodině hry, tentokráte brilantně zasáhl u své levé tyče po ráně ze střední distance. Ihned na to po přímém volném kopu Abdenassera El Khayatiho prosvištěl míč jen o decimetry vedle levé konstrukce.

ADO měl svou největší možnost první půle ve 23. minutě. Po stříleném centru Beckera musel zasahovat Branderhorst, následně se po dvou vyhraných osobních soubojích ocitl v ideální střelecké pozici Immers. Ten dokonce obešel Branderhorsta, jenomže ve finální fázi napálil obětavého hostujícího hráče. Tilburg přečkal perné chvíle a sám z ničeho nic udeřil ve 40. minutě, do vedení ho dostal Fran Sol.

Španělský kanonýr skóroval v nejvyšší soutěži po pěti zápasech a zaznamenal již desátou ligovou trefu. Centr ze standardní situace propadl za obranu na kopačku Meißnera, jenž poslal balón do ohně a tam ho jemnou tečí usměrnil mezi tři tyče právě Sol. Do druhého poločasu vstoupil ADO ještě houževnatěji. Po deseti odehraných minutách hlavičkoval Becker velmi těsně kolem levé tyče.

Vyrovnání nakonec přišlo v 69. minutě, postaral se o něj Bjørn Johnsen. Další parádní pas z levého křídla vymyslel El Khayati a norský ostrostřelec rybičkou zamířil k bližší tyči, Branderhorst neměl možnost zakročit. Klíčový okamžik přinesl až samý závěr. Tsimikas ve vlastní šestnáctce evidentně zatáhl za dres Immerse a tím způsobil jeho pád. Rozhodčí Kooij okamžitě nařídil pokutový kop, k němu se postavil El Khayati a bez problémů zamířil k pravé tyči do protipohybu Branderhorsta.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele