play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
09.05.2018 18:30 CET
2 : 5
(0:4)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Vitesse 2:5

Úvodní zápas play-off o Evropskou ligu v nejvyšší nizozemské soutěži byl jedním slovem divočina. Diváci se dočkali hned sedmi gólů, nicméně příliš důvodů k radosti neměli. Domácí výběr totiž utrpěl debakl 2:5 a jeho šance na postup do závěrečného kola klesly na bod mrazu. Ve středečním duelu prohrával po poločase o čtyři branky, utrpení alespoň částečně zmírnil dvěma trefami osmadvacetiletý útočník Abdenasser El Khayati.

Vitesse hrálo od samého začátku s velkou chutí. Jeho náskok je luxusní a v sobotní odvetě může prohrát i 0:3, vyřazení by bylo obrovskou senzací. Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodiny hry, kdy se pošestnácté v této sezóně prosadil slovinský snajpr Tim Matavž. Ten využil krásného pasu Beerense z pravého křídla, v předbrankovém prostoru přehlavičkoval bránícího protivníka a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku.

V 17. minutě měl na kopačce vyrovnání Becker, jenž po akrobatickém zakončení orazítkoval bližší tyč a poté dorážející Falkenburg mířil z vyložené pozice trestuhodně příliš vysoko. Po půl hodině hry napálil levou tyč Mason Mount, ve 34. minutě se však už radoval. Dlouhý pas z pravé strany od Bryana Linssena přistál právě na kopačce Mounta, který po efektivním zpracování umístil míč k pravé tyči - 0:2.

Stejný hráč se podruhé v tomto klání prosadil za další tři minuty. Tentokráte se opřel do míče z dvaceti metrů a znovu trefil podobné místo jako při předchozím momentu, brankář Zwinkels se natahoval marně. Již po této trefě to s domácími vypadlo velmi špatně, hřebíček do rakve jim ve 44. minutě zasadil nejlepší střelec týmu Linssen. Sedmadvacetiletý záložník si naskočil na rohový kop od Mounta a z hranice brankového území pokořil zoufalého Zwinkelse - 0:4.

ADO korigoval výsledek sedm minut po přestávce, kdy byl ve středu šestnáctky faulován Kanon a rozhodčí Makkelie okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil El Khayati a gólmana Houwena poslal na druhou stranu. Hrdinou večera se bezpochyby stal Mount, když během necelých čtyřiceti minut zkompletoval hattrick. V 72. minutě parádně zakroutil přímý volný kop z dvaadvaceti metrů k pravé tyči. O deset minut později uzavřel gólový účet El Khayati, jenomže Den Haagu tento gól v postupové matematice příliš nepomohl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele