základní část, 22. kolo
08.02.2018 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Vitesse 1:0

Den Haag dokázal zastavit rozjeté Vitesse, v nepříliš zajímavém čtvrtečním střetnutí vsítil jedinou branku necelých deset minut po přestávce a zvítězil tak v nejtěsnějším poměru 1:0. V tabulce Eredivisie se prozatím posunul na osmé místo s jednatřiceti body, oživil své naděje na Evropskou ligu a k tomu udělal důležitý krok k přímé záchraně. Hosté nepředvedli v ofenzívě téměř nic a patří jím sedmá příčka se čtyřiatřiceti body.

V celém duelu byly k vidění pouze čtyři střely na branku a hned o tři se postarali domácí. SBV drželo balón z 60 procent a v pokusech mimo tři tyče předčilo soupeře vysoko v poměru 10:2, jenomže na bodový zisk to nestačilo. Zápas od samého začátku probíhal v opatrném duchu. V 5. minutě se musel ojediněle předvést gólman Zwinkels, který po hlavičkovém pokusu ukryl na poslední chvíli míč v rukavicích před dotírajícím Castaignosem.

O tři minuty později pálil na druhé straně pozdější hrdina Sheraldo Becker, ale po jeho voleji s přehledem zasáhl brankář Pasveer. Po čtvrthodině hry se po povedeném pasu z pravého křídla dostal do zakončení Castaignos, jenomže mířil příliš vysoko. V podobném duchu se pokračovalo i v následujících minutách, na konci první půle si po přímém volném kopu od Serera bez větších potíží vyskočil pro míč pozorný Zwinkels.

Obrázek hry s příliš nezměnil ani po přestávce, ADO v podstatě prorazil z první gólové možnosti čtvrtečního klání v 53. minutě. Více jak 12 tisíc diváků na stadionu v Den Haagu dostal do varu Becker, jenž obdržel nádhernou kolmici z vlastní poloviny od El Khayatiho. Dvaadvacetiletý záložník se následně vyhnul bránícímu protihráči a dlouhé sólo zakončil s grácií. Z dvanácti metrů obstřelil vyběhnuvšího Pasveera a zamířil doprostřed branky.

Od tohoto momentu měli domácí lehce navrch, v závěrečné dvacetiminutovce přidal SBV. Avšak na pozornou defenzívu protivníka nedokázal najít recept a Zwinkelse v podstatě ani jednou ohrozit nedokázal. Již v neděli se pokusí napravit toto zaváhání s přímým konkurentem o Evropskou ligu z Feyenoordu, ADO se bude prát o další dílčí úspěch na půdě trápícího se Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele