základní část, 8. kolo
15.10.2017 16:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Excelsior 1:2

Den Haag nedokázal navázat na skvělou formu z poslední doby, kdy ve čtyřech zápasech vybojoval solidních deset bodů a nyní v domácím prostředí trochu překvapivě podlehl Excelsioru po výsledku 1:2. Ten naopak dosáhl na nesmírně cenný tříbodový zisk, v tabulce se posunul právě před svého nedělního rivala o skóre a z deseti body je desátý. ADO se nachází na jedenácté místě. Hosté vsítili vítěznou trefu zhruba deset minut před koncem.

SBV měl výtečný vstup do utkání a už po sedmi minutách se dostal do vedení. Po krásné kolmici na levou stranu převzal balón Koolwijk, těsně před vyběhnutým gólmanem Zwinkelsem přihrál pod sebe před hranici brankového území. Tam si naběhl Jinty Caenepeel, měl dostatek času si přehodit balón na svou silnější pravačku a nakonec z šesti metrů chladnokrevně napálil míč přesně ke vzdálenější konstrukci.

Domácí si ještě více zkomplikovali situaci ve 26. minutě. Už takhle brzy byl totiž vyloučen Édouard Duplan, jenž první žlutou kartu obdržel ve 4. minutě. Ta druhá přišla přesně o dvaadvacet minut později po bezohledném zákroku těsně před vlastním pokutovým územím. Ovšem Den Haag se v žádném případě nevzdal a i přes početní nevýhodu srovnal ve 32. minutě. Poprvé v tomto soutěžním ročníku Eredivisie skóroval Sheraldo Becker.

Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny se ke skákavému balónu probojoval Johnsen a z deseti metrů razantně vypálil. Brankář Kristinsson dokázal balón famózně vyrazit, jenže k dorážce se přeci jen dostal právě dvaadvacetiletý záložník Becker a z dvanácti metrů rozvlnil síť. Od tohoto momentu sledovali diváci vyrovnanou podívanou, ve které domácí pozorně bránili a snažili se hrozit z rychlých protiútoků.

Ale i přes obrovskou bojovnost nedosáhli ani na bod, rozhodující gól totiž vsítil v 81. minutě Hicham Faik. Po rychlé akci se na pravé straně ocitl van Duinen a svou tvrdou střelou trefil nohu Zwinkelse. Vzápětí se balón odrazil na opačnou stranu pokutového území, kde se marocký rodák Faik efektivní kličkou zbavil protihráče a pak z mírného úhlu zamířil naprosto přesně k zadní tyči. Oslabený ADO se ve zbývajících deseti minutách již na nic nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele