základní část, 27. kolo
10.03.2018 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

ADO Den Haag - NAC Breda 0:2

Breda navázala na nedávný úspěch s Feyenoordem a nyní podruhé za sebou zvítězila, když přehrála Den Haag po výsledku 2:0. V Eredivisii tak udělala další důležitý krok k záchraně a momentálně disponuje devítibodovým náskokem na šestnáctou barážovou příčku Twente. V tabulce se posunula na třináctou pozici se sedmadvaceti body. Naopak ADO podruhé prohrál s týmem pod sebou a dobrá forma mu odchází, nachází se na osmém místě.

Přitom domácí vstoupili do sobotního utkání s velkým elánem a poprvé zahrozili již po necelých dvou minutách hry, kdy Hooi zaběhl za obranu soupeře a pak ještě stačil odcentrovat do předbrankového prostoru. Tam si seběhl El Khayati a trestuhodně pálil jen do připraveného brankáře Bertramse. O deset minut později vystrčili růžky hosté, přímý volný kop z levé strany vyrazil gólman Zwinkels nejistě jen k zadní tyči.

Poté se probojoval k dorážce Mets, jenomže strážce Den Haagu své předchozí zaváhání napravil a na brankové čáře předvedl fantastický reflexivní zákrok. V 18. minutě se už skóre měnilo, NAC dostal do vedení Mounir El Allouchi. Třiadvacetiletý záložník se po odvráceném pasu z pravého křídla opřel do míče z hranice šestnáctky a naprosto přesně zamířil k pravé konstrukci. Rozhodující moment se zrodil v rozmezí 36. - 39. minuty.

Nigerijský útočník Umar hostující v klubu z italského AS Řím přetlačil v souboji jeden na jednoho chybujícího Kanona a pak jím byl v pokutovém území jasně stažen za dres. Rozhodčí Makkelie okamžitě ukázal na penaltovou značku a Kanona navíc vyloučil za zmaření vyložené brankové příležitosti. Balón si vzápětí postavil Thierry Ambrose a vypálil k pravé tyči, Zwinkels i přes vystižení směru na míč těsně nedosáhl.

Ještě do poločasu mohl snížit El Khayati, jenž našel skulinku ve zdi Bredy, ovšem Bertrams se stačil včas přesunout k tyči a pak výtečně odvracel na roh. Ve druhém poločase domácí tlačili, ale hosté odolali až do závěrečného hvizdu. V závěrečné čtvrthodině nejprve zahrozil střídající Gorter a po jeho pokusu zastoupil Bertramse na brankové čáře jeden z obránců, v poslední minutě nebylo přáno ani El Khayatimu, který nastřelil vzdálenější tyč.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele