základní část, 29. kolo
31.03.2018 20:45 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 0:3

Alkmaar potvrdil roli favorita, v Den Haagu nastřílel celkem tři branky, a i nadále se pokouší o spanilou honbu za druhou příčkou. Stejně jako v předchozích čtyřech případech porazil svého soupeře i na pátý pokus a dokonce ani napočtvrté od něj ani jednou neinkasoval. Rozhodnuto bylo už v první půli, ve které se událo vše podstatné.

Domácí každopádně do tohoto klání nevstoupili vůbec špatně a aktivně se snažili o změnu dosud bezbrankového skóre. Nejprve se pokusil přehodit gólmana Bizota dlouhým obloučkem Goppel, nicméně jeho počínání nebylo přesné, o pár chvil později se za obranou objevil Johnsen, avšak nestačil včas vystřelit, a tak mu míč z kopačky sebral právě Bizot.

Na druhé straně se naopak v 18. minutě hosté dočkali vedení ze své vůbec první reálné šance tohoto střetnutí. Jahanbachš unikl podél pravé lajny, ve správný moment adresoval svou přihrávku do šestnáctky, a i když Weghorst nebyl v úplně ideální pozici, dokázal balón protečovat do sítě. AZ tahle vstřelená branka hodně uklidnila.

A v následujících chvílích pokračoval v hledání cesty za pojištěním svého náskoku. Til na zadní tyči našel nabíhajícího si Idrissiho, jenže ten trestuhodně selhal v koncovce a zamířil pouze vedle brány. Sám Til měl velkou možnost ke skórování ve 26. minutě, nicméně svůj pokus nasměroval také mimo. Až po půlhodině Alkmaar přece znovu udeřil.

Kdyby však Johnsen těsně předtím z vyložené pozice nedostal svou hlavičku jen do rukavic Bizota, možná by se zápas upínal jiným směrem. Ovšem k domácí smůle tohle neproměnění hosté potrestali. Svenssonovu nahrávku přenechal Til svému spoluhráči Weghorstovi, ten ještě míč poposunul Idrissimu, který střelu poslal přesně na bližší tyčku.

O konečném vítězství rozhodl dvě minuty před koncem Jahanbachš, jemuž se podařilo zužitkovat centr z rohového čtvrtkruhu od Koopmeinerse. Po obrátce pak stačilo Alkmaaru jen udržovat pohodlný náskok. ADO zabral až v závěru, každopádně Immers se v 78. minutě po standardce neprosadil a Johnsen následně rovněž neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele