základní část, 17. kolo
16.12.2016 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Willem II - SC Heerenveen 2:1

Fotbalisté Tilburgu potvrdili rostoucí formu z poslední doby a tentokráte si v domácím prostředí dokázali poradit s favorizovaným Heerenveenem po výsledku 2:1. Díky tomu se prozatím probojovali na solidní desáté místo tabulky s devatenácti body a letošní rok tedy zakončili úspěšně. Naopak hosté ztratili důležité body v souboji o nejlepší trojici a první polovinu letošního ročníku Eredivisie zakončí na čtvrté příčce s devětadvaceti body.

O výhře domácího týmu rozhodl dvěma brankami španělský útočník Fran Sol, který je tak se sedmi trefami suverénně nejlepší střelec týmu - všichni ostatní dohromady se trefili jen pětkrát. Poprvé se čtyřiadvacetiletý hráč dokázal prosadit přesně po čtvrthodině hry z úvodní větší šance utkání. Po rohovém kopu Crouxe z pravé strany se Sol objevil na zadní tyči a z hranice brankového území dokázal předskočit protihráče, hlavou pak naprosto přesně zamířil do bližšího horního rohu mimo dosah brankáře Muldera.

SC na sebe nenechalo s vyrovnáním příliš dlouho čekat, o devět minut později totiž zamířil do vlastní sítě Freek Heerkens. Na pravém křídle to skvěle udělal Zeneli, který následně adresoval přihrávku do předbrankového prostoru a tam ve změti těl nešťastně pokořil gólmana Lamproua právě Heerkens. Největší hrozbou pro defenzívu Heerenveenu byl i v dalším průběhu Sol, jenž mohl dostat Tilburg znovu do vedení po půlhodině hry. Domácí forvard hlavičkoval z nadějné pozice, ovšem jeho pokus tentokráte zastavila levá tyč.

Španělský špílmachr se přeci jen znovu prosadil po změně stran v 58. minutě. Rozhodující trefu vsítil po stříleném pasu Hayeho z levé strany a následné nešťastné teči Schaarse, Sol pak balón snadno uklidil ze dvou metrů do horní poloviny branky. Willem mohl pojistit své vedení za dalších šest minut, kdy zahrával přímý volný kop. K němu se postavil Haye a svým pasem našel volného Falkenburga, který střílel jen těsně vedle Mulderovy branky.

Hosté mohli vyrovnat v 72. minutě, jednalo se o poslední větší příležitost páteční předehrávky. Larsson se probil až před hranici pokutového území a poté se balón odrazil k volnému Kobajašimu. Ten ranou ze šestnácti metrů pořádně protáhl Lamproua, který pokus mířící k pravé tyči vyrazil s vypětím všech sil na rohový kop. Ve zbývajícím průběhu se už nic zásadního nestalo a domácí tak uhájili cenné vítězství.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele