základní část, 8. kolo
02.10.2016 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 0:2

Feyenoord Rotterdam pokračuje ve svém snovém startu do nového ročníku Eredivisie, po osmi odehraných kolech stále neztratil ani bod a se čtyřiadvaceti body vede o pět bodů před druhým Ajaxem, třetí PSV už dokonce ztrácí bodů sedm. Hosté tentokráte zvítězili na půdě Tilburgu v poměru 2:0 a napravili předchozí zaváhání v Evropské lize s tureckým Fenerbahce. Naopak Willem má na kontě jednu výhru a se šesti body je až šestnáctý.

Favorit tohoto střetnutí byl v celém průběhu utkání jasně lepším výběrem, navrch měl v počtu střel i v procentuálním držení míče. Do první šance tohoto střetnutí se dostali domácí krátce po deseti odehraných minutách, kdy po pasu z levé strany střílel z první z dvanácti metrů Sol a zamířil přímo do náruče gólmana Jonese. Feyenoord se poprvé ozval ve 14. minutě, po rychlém protiútoku mohl skórovat Vilhena.

Ten využil zpětné přihrávky a následného přistrčení na hranici pokutového území, jeho dělovku dokázal famózně odvrátit brankář Lamprou na rohový kop. Hosté se však přeci jen dostali do vedení o dvě minuty později, autorem vedoucího gólu byl Nicolai Jørgensen. Na pravé straně to skvěle udělal Basaçikoglu, pronikl do šestnáctky soupeře a poté poslal zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru.

Tam se k zakončení patičkou odhodlal právě Jørgensen a zblízka pokořil gólmana Lamproua. V dalším průběhu se snažili domácí více útočit, nicméně jejich snaha o rychlé brejky byla velmi často beznadějná. Domácí přeci jen mohli vyrovnat krátce po hodině hry, kdy po pasu z pravého křídla a následné hlavičce jednoho z hráčů rotterdamského týmu vypálil střídající Ogbeche ze čtrnácti metrů, horní tyčku minul o pár decimetrů.

Hosté definitivně odrazili nápor houževnatého protivníka v 76. minutě, kdy jejich vedení pojistil Renato Tapia. Ten po špatné rozehrávce soupeře se štěstím proklouzl až před Lamproua a z hranice brankového území ho nekompromisně propálil, tento moment si defenzíva Tilburgu rozhodně za rámeček nedá. Ve zbývajícím průběhu se utkání dohrávalo z obou stran, ani jeden z gólmanů nemusel vážněji zasahovat.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele