základní část, 10. kolo
22.10.2016 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - FC Utrecht 0:1

Fotbalisté Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě konkurenčního Tilburgu a nakonec ho zdolali nejtěsnějším možným poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie mají na kontě dvanáct bodů a poprvé se posunuli do horní poloviny, patří jim osmá pozice. Naopak Willem posbíral pouze bodů sedm a propadl se na předposlední místo o skóre před poslední Rodu Kerkrade. Přitom domácí drželi nerozhodný stav až do 90. minuty.

Outsider tohoto utkání spoléhal hlavně na dobrou defenzívu, více jak šedesát minut hrál totiž v oslabení v deseti. Utrecht udeřil až v první nastavené minutě druhého dějství, kdy svou šestou trefu v tomto soutěžním ročníku zaznamenal francouzský ostrostřelec Sébastien Haller. Hosté byli od samého začátku mírně lepším výběrem a už krátce po čtvrthodině hry se mohli dostat do vedení, avšak po střele z hranice šestnáctky dobře zasáhl gólman Lamprou.

Ihned na to dobře mířil ke vzdálenější tyči Ayoub, nakonec ji minul o několik decimetrů. Tilburgu se zkomplikovala situace ve 31. minutě, kdy byl vyloučen Fran Sol. Ten totiž přišel o balón a poté v nepřerušené hře zbytečně nakopl Baraziteho, za což uviděl přímou červenou kartu. Domácí se poprvé ozvali o dvě minuty později, jenže po rychlém brejku nedokázal Kali zblízka propálit skvělého brankáře Ruitera.

Domácí v oslabení kousali i nadále, v předposlední minutě prvního poločasu se do nadějné pozice dostal Falkenburg, ovšem tísněn protihráčem míč vůbec netrefil. Utrecht neměl nijak výrazný tlak ani po změně stran, naopak zhruba dvacet minut před koncem mohl inkasovat. Chyby se dopustil brankář Ruiter, kterému po prudké kolmé přihrávce vypadl balón z rukavic. Gólman Utrechtu dále nezmatkoval a balón mířící do odkryté branky ještě včas zachytil.

Hosté přidali až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve z hranice pokutového území mířil těsně nad Ayoub, poté nepropálil Lamproua osamocený Živkovič. Domácí strážce vzápětí dokázal výborně vyrazit tvrdou střelu Ayouba z deseti metrů, jenomže v 90+1. minutě již inkasoval. Po dlouhém pasu prodlužoval domácí Ogbeche nepochopitelně míč za sebe a k němu se dostal právě Haller, který ho nadvakrát dopravil do sítě, v hodině dvanácté tak zařídil svému výběru tři body.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele