základní část, 29. kolo
05.04.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Willem II - ADO Den Haag 1:2

Den Haag navázal na skvělou formu z poslední doby a v Tilburgu dosáhl na své třetí vítězství ze čtyř zápasů, tentokráte uspěl po výsledku 2:1. Rozhodující trefu vsítil probuzený japonský střelec Mike Havenaar zhruba tři minuty před poločasovou přestávkou. ADO tak po delší době opustil sestupové pozice a je patnáctý s osmadvaceti body o skóre za Nijmegenem, Willem se po druhé porážce za sebou propadl na jedenácté místo s třiatřiceti body.

Po úvodní seznamovací dvacetiminutovce dostal hosty do vedení Abdenasser El Khayati, jenž se po zpětné přihrávce od Duplana zbavil bránícího Lachmana a z patnácti metrů se trefil náramně k pravé tyči, brankář Lamprou se proti jeho třetímu gólu v této sezóně natahoval marně. Neuběhlo však ani pět minut a bylo vyrovnáno, ve 25. minutě skóroval taktéž potřetí v tomto ročníku Eredivisie jednadvacetiletý belgický útočník Obbi Oularé.

Hráč hostující v klubu z prvoligového anglického Watfordu využil obrovské chyby gólmana Zwinkelse, jenž u své pravé tyče neudržel slabou hlavičku Crouxe, a zblízka ze dvou metrů snadno dopravil míč do sítě. Ve 41. minutě mohli domácí dokonce otočit vývoj středečního utkání, po přihrávce od Crouxe a následné tvrdé ráně Falkenburga napravil Zwinkels předchozí minelu a předvedl fantastický zákrok.

Z následného protiútoku vsítil klíčový gól devětadvacetiletý Havenaar. Ten se po kolmici od Duplana otočil v pokutovém území soupeře kolem dvou bránících protihráčů a po zemi propálil bezmocného Lamproua. Do druhého dějství vstoupil aktivněji Willem. Nejprve v 50. minutě mířil z voleje nad horní tyčku Peters, vzápětí po střele z otočky od aktivního Crouxe zasahoval připravený Zwinkels.

S přibývajícím časem se hosté stále více soustředili na pozornou defenzívu, Tilburg se dostal do jediné stoprocentní gólové možnosti v 85. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany střílel z bezprostřední blízkosti střídající Lieftink a strážce Den Haagu Zwinkels se vyznamenal naprosto parádním zákrokem jednoruč, kterým odvrátil míč na rohový kop. Už v sobotu přivítá jeho tým dalšího konkurenta z Groningenu, Tilburg se představí na půdě silného PSV.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele