základní část, 12. kolo
04.11.2016 20:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SC Heerenveen 3:1

Nováček ze Sparty Rotterdam dokázal v domácím prostředí zcela zaskočit vysoce favorizovaný Heerenveen a po výhře 3:1 uštědřil soupeři první porážku po devíti ligových kolech. Domácí sice velmi záhy prohrávali, ovšem během necelých pěti minut vývoj otočili a poté ve druhém dějství svůj náskok pojistili. V tabulce Eredivisie prozatím poskočili na sedmou příčku se šestnácti body před Vitesse.

SC do této chvíle posbíralo dvaadvacet bodů a je na čtvrtém místě, po zbývajících zápasech 12. kola ho může přeskočit pouze Alkmaar. Hosté vstoupili do střetnutí skvěle a už v 9. minutě otevřeli gólový účet páteční předehrávky. Po centru z pravé strany přistrčil Ghoochannejhad míč zpětně pro Jerryho St. Justeho, který se do balónu opřel z první a z dvanácti metrů ho uklidil po zemi k levé tyči, brankář Kortsmit neměl šanci zasáhnout.

Nicméně rotterdamský výběr na sebe nenechal s vyrovnáním příliš dlouho čekat, šest minut po inkasované trefě vyrovnával Stijn Spierings. Po akci na pravé straně vyslal Dougall přízemní zpětný centr do pokutového území soupeře a nabíhající Spierings s přehledem uklidil balón k levé tyčce, gólman Mulder pouze zůstal zkoprněle stát na brankové čáře. Sparta byla touto trefou velmi povzbuzena a v 19. minutě se dokonce dostala do vedení.

Na levém křídle to výborně udělal Craig Goodwin, který po kolmici za obranu přihrával z první do předbrankového prostoru a skluzující Zakaria El Azzouzi dopravil balón z pěti metrů do sítě, v letošním ročníku tak vsítil již svou pátou trefu. V dalším průběhu začali domácí více spoléhat na dobrou defenzívu a soupeře k ničemu nepouštěli, obrázek hry se příliš nezměnil ani po změně stran. Sparta se mohla definitivně uklidnit v 69. minutě.

Z přímého volného kopu před pravým rohem pokutového území vypálil chytře Goodwin, brankář Mulder udělal obrovskou hrubku a balón mu mezi nohama propadl do sítě, tento moment si rozhodně za rámeček nedá. Ve zbývajícím průběhu se hostům nedařila rozehrávka a gólmana Kortsmita ani jednou neohrozila. V příštím kole po reprezentační přestávce přivítá Heerenveen v domácím prostředí konkurenční Vitesse, Sparta zavítá na půdu Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele