základní část, 25. kolo
05.03.2017 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Feyenoord Rotterdam 1:0

Rotterdamské derby mělo naprosto překvapivého vítěze, na tři body dosáhla zachraňující se Sparta v nejtěsnějším poměru 1:0. Domácí skórovali hned z první útočné akce nedělního duelu po necelých šedesáti sekundách a těsný náskok i přes aktivitu soupeře udrželi až do závěrečného hvizdu. Sparta tak dosáhla na nesmírně cenný skalp a v tabulce se vyhoupla na čtrnáctou pozici s pětadvaceti body, Feyenoord je i přes zaváhání na vedoucí příčce.

Favorit tohoto střetnutí prohrál v dosavadním průběhu Eredivisie teprve podruhé a znovu se jednalo o překvapivé zaváhání, to první přišlo na podzim proti jinému nováčkovi z Go Ahead. Porážka se rozhodně nečekala zvláště po minulém úspěchu nad konkurenčním PSV. Nicméně jeho největší rival z Ajaxu také poprvé v roce 2017 nebodoval naplno, Feyenoord má na čele náskok čtyř bodů a před třetím Eindhovenem je o osm bodů.

Domácí celek vstoupil do utkání naprosto fantasticky. Po úvodním výkopu neuběhla ani minuta a na centr Cabrala z levého křídla si mezi dvěma obránci naskočil Mathias Pogba, jenž hlavou ze sedmi metrů překonal brankáře Jonese. Tohle byla jediná střela na branku od domácího týmu, od této chvíle jasně režíroval hru soupeř. Ovšem na obranu svého soka nemohl najít recept, ten předvedl vskutku fantastický defenzivní výkon.

Feyenoord v celém průběhu držel balón téměř ze sedmdesáti procent, měl k dispozici hned třináct rohových kopů (Sparta naopak ani jeden) a celkově vystřelil na branku gólmana Kortsmita hned třináctkrát. Převážně se však jednalo o pokusy ze střední vzdálenosti. Po čtvrthodině hry se snažil využít rohového kopu Elia, ale jeho nedůraznou střelu zlikvidoval Kortsmit.

Stejně dopadl Jørgensen, jehož hlavičkový pokus z 20. minuty zkrotil strážce Sparty v rukavicích. Po změně stran nejvíce hrozil domácí Toornstra, jenže ani on neměl dobrou mušku, Kortsmit musel zasahovat pouze proti jeho ráně z poloviny druhého poločasu. Sparta se pokusí navázat na tento úspěch na půdě Vitesse v páteční předehrávce 26. kola, Feyenoord bude mít co napravovat se silným Alkmaarem.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
eL

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele