základní část, 18. kolo
14.01.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1:2

Už už to vypadalo, že se bude schylovat k nerozhodnému výsledku. Nicméně tři body nakonec na stranu favorizovanějšího Utrechtu strhl proti Spartě dvě minuty před koncem Kristoffer Peterson, který letos nastoupil dosud jen ke dvěma utkáním dohromady na 19 minut, a byla to pro něj pochopitelně premiérová trefa v této sezóně.

Na rotterdamském stadionu letos dokázal zvítězit jen Ajax a Vitesse, takže hosté už předem tušili, že je nečeká vůbec snadná práce. Především v defenzívě působil jejich soupeř opravdu hodně kompaktně. A jako by se na to už Peterson nemohl dívat, zkusil to individuálně, ve vápně jako štírek proklouzl mezi dvěma obránci a překonal gólmana Kortsmita.

Sparta vstoupila do utkání poměrně aktivně, už zkraje se mohl prosadit El Azzouzi, kdyby svůj pokus nenasměroval jen do boční sítě, ve 26. minutě se zastřeloval Ruiz, jehož pokus mířící pod břevno vyškrábl do bezpečí pozorný gólman Jensen. Z následného rohového kopu už však kapituloval, to když z dorážky zacílil snadno právě španělský záložník.

Utrecht mohl zareagovat záhy, také po jeho rohovém kopu vznikl v pokutovém území jeho protivníka zmatek, po něm však Brama trefil pouze brankovou konstrukci. Ve 34. minutě vyzkoušel štěstí z dálky Barazite, nicméně jeho zakončení nebylo jednoduše přesné. Až zkraje druhého poločasu přišlo na řadu vyrovnání.

V 52. minutě vyšla mužstvu kouče Erika ten Haga standardka, Ayoub posadil centr z pravé strany na hlavu zcela nehlídaného Janssena, který se na zadní tyči snadno prosadil. Domácí jako by se s tímhle stavem prostě spokojili a dopředu vyráželi sporadicky. Tahle taktika nebyla nakonec úspěšná, jejich sok totiž v závěru ještě jednou udeřil.

Autor: Patrik Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele