základní část, 33. kolo
07.05.2017 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Twente 1:0

Sparta Rotterdam v samém závěru zabojovala o přímou záchranu a v domácím prostředí dokázala zdolat Twente 1:0, nicméně i přes tříbodový zisk se stále nachází na šestnácté barážové pozici. Před sedmnáctým Nijmegenem je o skóre, na toužebnou patnáctou příčku Rody Kerkrade momentálně ztrácí body dva. Enschede je v tuto chvíli sedmé s pětačtyřiceti body.

Rotterdamský výběr tak ve vhodnou chvíli dokázal přerušit sérii pěti proher v řadě, hosté prohráli podruhé za sebou. Domácí poprvé zahrozili v 7. minutě po rohovém kopu, kdy z velmi dobré pozice hlavičkoval Breuer, ovšem brankář Marsman nakonec s problémy vyrazil balón. Po půl hodině hry to na pravém křídle výtečně udělal George a přihrál na penaltový puntík nabíhajícímu Ünalovi, jehož tvrdou ránu brilantně chytil gólman Kortsmit.

Vzápětí se na druhé straně skvěle uvolnil Cabral, nicméně jeho zakončení z pravé strany z hodně ostrého úhlu nemělo šanci na úspěch. Sparta neproměnila svou největší příležitost úvodního dějství ve 38. minutě. Alhaft předvedl dravý průnik po levé straně a pak přihrál před branku na nabíhajícího Martina Pušiče. Ten však trefil míč velmi špatně a vracející se obránce Thesker dokázal ve skluzu zastavit balón před brankovou čarou.

Pušič pokračoval v aktivitě i po změně stran, zhruba po deseti odehraných minutách ve druhém dějství obdržel přesně načasovanou kolmici od Alhafta, nicméně v bezprostřední blízkosti nepropálil vyběhnuvšího Marsmana. Ihned na to po rohovém kopu hlavičkoval stejný hráč těsně vedle dokonce dvakrát za sebou, rakouský útočník se nakonec přeci jen stal hrdinou nedělního duelu v 66. minutě, kdy skóroval počtvrté v tomto ročníku Eredivisie.

Tentokráte zužitkoval učebnicovou přihrávku mezi obránce od Spieringse a vytříbeným lobem přehodil bezmocného Marsmana. Zhruba čtvrthodiny před koncem si strážce Twente poradil s dalekonosnou bombou střídajícího Dougalla, vzápětí nebyla Ünalovi uznána branka kvůli ofsajdovému postavení. A když v 87. minutě nastřelil Floranus svou parádní ranou z necelých pětadvaceti metrů břevno, tak se výsledek napínavého souboje již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl,vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele