základní část, 1. kolo
07.08.2016 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - AFC Ajax 1:3

Jen první poločas se dokázal nováček ligy Sparta Rotterdam držet proti favoritovi z Ajaxu. Na úvodní trefu Davyho Klaassena sice dokázal záhy zareagovat Ryan Sanusi, jenže po přestávce přetavili tři body na stranu hostů Daley Sinkgraven a Mateo Cassierra. Premiéra amsterdamskému kouči Peteru Boszovi vyšla tedy velmi slušně.

Pouhých pět minut trvalo Ajaxu na úvodní zásah této sezóny. El Ghazi na pravé straně podržel míč, ve správnou chvíli ho poslal obloukem do vápna, kde ho Klaassen hlavou uklidil za brankovou čáru. Jenže za tři minuty bylo srovnáno. Nešťastný moment si vybral Gudelj, který si střelu Sanusiho ze standardky srazil na bližší tyči do vlastní sítě.

Pro oba celky měly tyhle góly zajímavý historický podtext. Pro Spartu totiž znamenal jubilejní 1600. v pořadí v domácím prostředí v rámci Eredivisie, zatímco pro Ajax celkově 5100. v nejvyšší soutěži. Od té doby se rotterdamský celek stáhl dozadu. Nerozhodný výsledek by v tu chvíli bral všemi deseti.

Úkol Boszova mužstva nebyl jednoduchý, prorazit soupeřovy hradby bylo dlouho nepřekonatelnou zkouškou. Velmi blízko byl Mateo Cassierra, jenž měl obrovskou smůlu, že jeho střela orazítkovala obě tyče a vyletěla zpět do hřiště. Velkou chuť skórovat měl rovněž El Ghazi, jenž několikrát prověřil schopnosti brankáře Kortsmita.

Až v 54. minutě de Godenzonen prorazili. Gudelj načal útočnou akci, přes Klaassena se balón nakonec dostal k nohám Sinkgravena a ten se z vyložené pozice nemýlil. V 65. minutě vítězství pojistil ještě Mateo Cassierra, jenž si naběhl na exkluzivní kolmici od Sinkgravena a sám před Kortsmitem nezaváhal.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele