základní část, 10. kolo
23.10.2016 16:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Heracles Almelo 3:1

Fotbalisté Heerenveenu pokračovali ve svých úctyhodných výkonech i v dohrávce 10: kola proti Heracles, které nakonec dokázali porazit po výsledku 3:1. Z posledních sedmi utkání zaznamenali svou šestou výhru a na kontě mají stále jen jednu prohru z úvodu sezóny. Doposud získali jednadvacet bodů a udrželi se na třetí pozici o skóre před PSV. Naopak Almelo se nadále trápí, s jedinou výhrou je až patnácté s pouhými osmi body.

SC bylo v téměř celém průběhu utkání lepším výběrem, mělo i větší procento držení míče a tříbodový zisk si zcela zasloužilo. Přitom hosté mohli jít do vedení už po necelé čtvrthodině hry, kdy se po zpětné přihrávce dopustil obrovské chyby van Aken a namazal do sóla Brandleymu Kuwasovi. Ten postupoval několik desítek metrů zcela sám, jenže v rozhodující chvíli selhal a po zemi zamířil levačkou hodně vedle.

Naopak domácí svou první větší příležitost zužitkovali, ve 20. minutě otevřel skóre Stefano Marzo. Po akci na levé straně přihrával pod sebe Sam Larsson a balón se dostal až na hranici pokutového území, odkud fantasticky přesně do levého horního rohu zamířil právě Marzo. Nicméně Heracles v této chvíli ještě zabraně nesložilo, pět minut před přestávkou napravil své předchozí zaváhání Kuwas a tentokráte mířil přesně.

Po dobré přihrávce od Brunse si navedl míč do šestnáctky soupeře a z levého rohu zamířil milimetrově k bližší tyči, brankář Mulder se natahoval marně. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. Heerenveen měl stále celkem velký tlak a znovu do vedení se dostal v 66. minutě. Na hranici pokutového území odvedl dobrou práci Ghoochannejhad a poté přihrál pod sebe Larssonovi, který se z osmnácti metrů ukázkově trefil k pravé tyči.

SC definitivně odrazilo nápor soupeře zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy se o třetí domácí gól postaral Jerry St. Juste. Ten po přihrávce od Marza přešel do rychlého protiútoku, sám překonal polovinu hřiště a poté chladnokrevně zakončil z hranice šestnáctky kolem bezmocného brankáře Castra. Ve zbývajícím průběhu domácí s přehledem kontrolovali dvoubrankový náskok a hosté naopak utkání spíše dohrávali, k ničemu se již nedostali.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele