základní část, 15. kolo
03.12.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PEC Zwolle 3:1

Fotbalisté Vitesse Arnhem potvrdili úlohu favorita proti konkurenčnímu Zwolle a uštědřili mu třetí porážku v řadě za sebou po výsledku 3:1, v tabulce se posunuli prozatím na sedmou pozici s dvaceti body. Naopak jejich protivník je na šestnáctém barážovém místě se třinácti body. Domácí dokázali v prvním poločase vsítit dva góly, a i přes snížení PEC udrželi náskok až do konce, ve druhé nastavené minutě navíc pojistil jejich vítězství Nathan.

Úvodní půlhodina nebyla z diváckého pohledu nikterak zajímavá, vše se změnilo až po nařízeném pokutovém kopu ve 31. minutě. Rozhodčí Kamphuis ukázal na penaltový puntík po podražení Marcellise na Lewise Bakera, které navíc bylo ohodnoceno žlutou kartou. Balón si postavil právě faulovaný Baker a nabídnutou příležitostí nepohrdl, míč uklidil po zemi k pravé tyči do protipohybu bezmocného gólmana van der Harta.

Domácí mohli pojistit své vedení v 39. minutě, kdy skóroval Yuning Zhang, ovšem branka nebyla uznána kvůli signalizovanému ofsajdu. Arnhemu tento moment příliš vadit nemusel, za další dvě minuty totiž pojistil jeho vedení právě aktivní Zhang. Ten nejprve uvolnil na pravé straně Rashicu, který svého nabíhajícího spoluhráče našel zpětným centrem před branku a teprve devatenáctiletý čínský útočník uklidil balón hlavou k bližší tyči.

Vitesse mělo herně navrch i po změně stran a k dalšímu gólu bylo blízko po hodině hry. I tentokráte zafungovala spolupráce Rashicy se Zhangem, druhý jmenovaný následně vypálil z pokutového území a van der Hart se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem. Zwolle se dostalo zpět do boje o bodový zisk v polovině druhé půle z první vážnější možnosti. Po rohovém kopu Warmerdama z pravé strany hlavičkoval do bližšího horního rohu osamocený Bart Schenkeveld.

V dalších minutách začaly na trávníku plát emoce, hrdinou Zwolle se mohl stát v nastavení brankář van den Hart. Ten se v zoufalství vydal do šestnáctky soupeře a po rohovém kopu z pravého křídla pálil ze šesti metrů, míč se odrazil od jednoho z hráčů Vitesse od břevna zpět do pole. Strážce PEC se chytl za hlavu, proto se nestihl včas vrátit do své svatyně. Toho využil Nathan, jenž po rychlém přečíslení a nahrávce od van Bergena z metru rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele