základní část, 12. kolo
06.11.2016 14:30 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Heracles Almelo 1:2

Od půlky srpna se nedařilo Heraclesu získat tříbodový výsledek, až svou devítizápasovou šňůru utnul na půdě Vitesse. Domácí se svým soupeřem před vlastními fanoušky naposledy padli v roce 2009, a když se Ricky van Wolfswinkel trefil po přestávce, zdálo se, že tuhle statistiku vzájemných zápasů rozšíří k lepšímu. Jenže se šeredně zmýlili.

Hosté to totiž nezabalili, Brahim Darri záhy vyrovnal a Samuel Armenteros čtvrthodinu před koncem rozhodl o vítězství díky proměněné penaltě. Arnhemský klub si chtěl po minulé porážce a hlavně malátném výkonu s PSV napravit reputaci, jenže opět to z jeho strany nebylo ideální. A Almelo toho plně využilo.

První poločas toho moc nenabídl. O něco aktivnější bylo přece jenom Vitesse, vytvářelo si ovšem spíše jenom jakési pološance. Rashica se neocitl v úplně špatné střelecké pozici, jenže nakonec zamířil jen nad. Baker z přímého kopu nasměroval míč do rukavic brankáře Castra, další nebezpečnější centry do šestnáctky se rovněž neujaly.

Dost aktivní se snažil být také Nathan, který vyslal na bránu hned dva střelecké pokusy, ty ale Castro zlikvidoval. Nakonec se neujala ani spolupráce brazilského forvarda s van Wolfswinkelem, druhý jmenovaný totiž pálil jen mimo. I po přestávce domácí aktivně pokračovali v hledání cestičky za úvodním gólem.

A Miazga tomu šel opravdu hodně naproti v 56. minutě, kdy hlavičkou orazítkoval břevno. O minutu později se Arnhem ujal zřejmě zaslouženého vedení. Rashica zpoza vápna našel na hranici brankového území van Wolfswinkela, který byl hodně nedůrazně bráněný, a ten z blízkosti pohotově zacílil za záda Castra.

Heracles se ovšem nevzdal a udělal dobře, neboť ve finále otočil výsledek na svou stranu. V 62. minutě Darri vyslal parádní dělovku do šibenice a zařadil svůj gól jistojistě k těm nejhezčím v celém ročníku Eredivisie. A v 74. minutě proměnil Armenteros pokutový kop nařízený za nešikovný faul Kašiy v šestnáctce.

Autor: Patrik Sandev / vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele