základní část, 32. kolo
23.04.2017 14:30 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 0:2

Feyenoord zvládl velmi těžkou zkoušku na půdě Vitesse, kde dokázal zásluhou Nicolaie Jörgensena a jeho dvěma trefám z prvního poločasu bodově naplno uspět, a minimálně do příštího kola se udrží na vedoucí pozici. Domácí podobně jako před týdnem na půdě Excelsioru nedokázali vstřelit branku, a prohráli tak s dalším rotterdamským celkem.

Svěřenci trenéra Henka Frasera chtěli určitě zavzpomínat na svůj letošní duel proti tomuto protivníkovi, jehož v rámci domácího poháru skolili o dva góly, tentokráte však úspěch slavil Feyenoord, který oplácel zcela stejnou notou. Zatímco tak hosté udělali výrazný krok k zisku titulu, domácím generálka před finále KNVB Bekeru nevyšla úplně dle představ.

Svou první šanci utkání dokázal De club aan de Maas přetavit v úvodní přesný zásah. Centr z rohového kopu dokázal brankář Room vyboxovat pouze k nohám Toornstry, jehož střelu ještě stačil vyrazit, nicméně dorážející Jörgensen neměl jakýkoli problém skórovat. Navýšit náskok se snažil záhy Elia, nicméně mířil jen mimo.

Vitesse bylo směrem dopředu hodně malátné, a naopak se mužstvu kouče Giovanniho van Bronckhorsta podařilo rozvlnit síť ještě jednou. Jörgensen uvolnil Toornstru, ten z pravé strany poslal jemný oblouček na zadní tyč, kam si nabíhal dánský forvard, jehož hlavičku Room před brankovou čárou zachytit již nedokázal.

Pohodlné skóre Feyenoord bez větších problémů kontroloval a asi definitivně by bylo rozhodnuto, kdyby ve 37. minutě Berghuis ve vyložené pozici neorazítkoval pouze brankovou konstrukci. Pořád měl Room o poznání větší práci, poradit si do konce poločasu musel ještě s pokusy Nieuwkoopa a Berghuise.

Domácí provedli o přestávku hned dvě změny v sestavě, do hry se dostali Nathan s Fayem, ani oni dva však výrazněji nepozvedli výkon Vitesse do zázračných výšin. On už se ani rotterdamský klub za dalším gólem vyloženě nehnal a důležité pro něj bylo udržet čisté konto. To se mu povedlo i díky tomu, že gólman Jones zlikvidoval možnost Rashicy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
eL

Feyenord si nesmí dovolit ztratit body. Ačkoliv jim hraje do karet že Ajax hraje v Eindhovenu. Tip 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele