základní část, 23. kolo
19.02.2017 14:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 0:1

Hráči Ajaxu zvládli i svůj šestý zápas v novém roce a stále zůstávají stoprocentní, nicméně jeho soupeři z Feyenoordu i PSV jsou na tom naprosto stejně a situace na čele tabulky se tak nemění. Amsterdamský výběr je na druhé pozici s pětapadesáti body a na vedoucí Feyenoord má manko pěti bodů. Nyní dokázal zvítězit na půdě konkurenčního Vitesse po výsledku 1:0, jediný gól nedělního utkání vstřelil kapitán Davy Klaassen.

V první polovině úvodního dějství se hrálo opatrněji a obrázek hry byl velmi vyrovnaný, domácí poprvé zahrozili ve 25. minutě. Rashica krásným pasem z pravé strany přenesl balón do pokutového území na Tighadouiniho, který předvedl dobré zpracování, obešel protihráče a vystřelil z mírného úhlu. Brankář Onana byl připraven a balón vykopl nohou do bezpečí. Neuběhlo ani 60 sekund a z následné protiakce se na druhé straně prosadil Klaassen.

Po brejku a následné přihrávce na levou stranu si počkal Younes a zpětnou přihrávkou do druhé vlny nabil právě Klaassenovi, jenž ze čtrnácti metrů zamířil po zemi přesně k pravé tyči. Hosté mohli zvýšit své vedení po půl hodině hry, kdy nebezpečně odcentroval Viergever a brankář Room trajektorii letu podcenil, míč nakonec dopadl na spojnici. Čtyři minuty po změně stran byli naopak domácí hodně blízko k vyrovnání.

Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území van Wolfswinkel a stojící Klaasen u přední tyče dokázal míč břichem tečovat z brankové čáry do zámezí. V 75. minutě se k odraženému míči po dalším rohu dostal Faye a tvrdě vypálil z velké vzdálenosti, levou tyč minul vskutku jen o pár decimetrů. Vzápětí měl Ajax možnost definitivně zlomit odpor soupeře, dostal totiž výhodu pokutového kopu.

Ten rozhodčí nařídil po pádu střídajícího Kluiverta v šestnáctce Arnhemu, k zahrání penalty se odhodlal opět kapitán Klaassen. Tentokráte však proti Roomovi úspěšný nebyl, když mířil k levé tyči a strážce Vitesse vyrazil balón před sebe. Ani tento moment domácímu výběru nepomohl, favorit tohoto střetnutí si zkušeně pohlídal náskok až do závěrečného hvizdu. V příštím kole přivítá Heracles, Arnhem zavítá na půdu zachraňujícího se nováčka z Go Ahead.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, vitesse.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele