základní část, 2. kolo
13.08.2016 19:45 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 1:2

Vitesse Arnhem je dlouhodobě považováno za tým, který předvádí nevyrovnané výkony a to se potvrdilo také na začátku letošního ročníku Eredivisie. Po úvodním drtivém vítězství v Tilburgu (4:1) nyní naprosto selhalo před vlastním publikem proti Den Haagu a soupeři podlehlo 1:2. Hosté dokázali zvítězit podruhé v řadě a společně s třemi dalšími výběry jsou jediní, kdo mají prozatím plný počet bodů. Domácí přitom vstoupil do utkání skvěle.

Svůj druhý gól v tomto ročníku vsítil navrátilec Ricky van Wolfswinkel, který se zatím úspěšně snaží nastartovat svou pošramocenou kariéru. Sedmadvacetiletý útočník poprvé zahrozil ve 12. minutě, kdy se dostal k míči na levé straně a poté ho z úhlu poslal do boční sítě. Hosté se ozvali o pět minut později, po povedené hlavičce musel předvést vynikající zákrok gólman Room, míč brilantně vyškrábl nad břevno.

Arnhem se dostal do vedení v polovině úvodního dějství zásluhou van Wolfswinkela. Ten se po sraženém přímém volném kopu dostal k zakončení z voleje, a i když napoprvé Šetkuse nepřekonal, tak s dorážkou naložil parádně, balón uklidil s pomocí břevna do sítě. Hosté nečekali s odpovědní příliš dlouhou, o devět minut později vyrovnal Gervane Kastaneer. Ten po pasu Kanona přetlačil v šestnáctce protihráče a v pádu překonal z osmi metrů Rooma.

Necelých deset minut po změně stran se musel vyznamenat Šetkus, když si poradil se skákavou střelou z levé strany. V 57. minutě mohl skórovat albánský špílmachr Rashica, jenže jeho táhlá střela z pětadvaceti metrů skončila těsně vedle. Den Haag rozhodl o své výhře díky druhému gólu Kastaneera, jež po dlouhém nákopu Meijerse utekl po levé straně a technickou střelou se ukázkově trefil k zadní tyči, Room byl bez šance.

V polovině druhé části znovu zahrozil domácí Rashica, jeho tvrdou střelu vytáhl u levé tyčky excelentní Šetkus. V závěrečné čtvrthodině začali domácí riskovat a Den Haag se dostával do rychlého přečíslení. Ovšem když střídající Jansen s van der Heijdenem netrefili branku Arnehmu z jasných pozic, tak se výsledek sobotního střetnutí nezměnil. I tak mohli v hostujícím táboře vypuknout velké oslavy, ADO si na konto připsalo hodně cenný skalp soupeře.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele