základní část, 3. kolo
19.08.2016 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - ADO Den Haag 1:2

V souboji dvou stoprocentních týmů byl nakonec lepší Den Haag, který na začátku nového ročníku opravdu ukazuje velmi dobrou formu a s plným počtem devíti bodů se prozatím dostal na čelo tabulky. Domácí SBV sehrálo se svým pátečním soupeřem vyrovnanou partii, mělo víc střeleckých pokusů i lepší procento držení míče, ovšem první bodové ztrátě nezabránilo. V dresu hostů se již potřetí v sezóně prosadil Gervane Kastaneer.

Domácí měli stejně jako v předchozích dvou zápasech opravdu skvělý vstup. Již v 8. minutě z prvního vážnějšího nebezpečí skóroval obránce Jurgen Mattheij. Ten si po rohovém kopu Koolwijka z pravé strany naběhl na hranici brankového území a nekompromisní hlavičkou uklidil balón přesně k levé tyči, brankář Šetkus byl naprosto bez šance. Hosté byli blízko vyrovnání o šestnáct minut později, kdy zahrozil tradiční ostrostřelec Havenaar.

Japonský forvard využil skvělého pasu Schakena z pravého křídla, nicméně jeho hlavička jen těsně minula horní tyčku. ADO se dočkalo za další minutu zásluhou Kastaneera. Teprve dvacetiletý rodák z Curaçaa využil velké bojovnosti San Romána a z deseti metrů z první napálil míč k bližší tyči, brankář Muyters se po této táhlé střele natahoval marně. Po půl hodině hry mohli hosté otočit ze standardní situace, ale po závaru míč doskákal těsně vedle.

Další vzrušení diváci registrovali v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství, k vidění bylo po jedené šanci na každé straně. Nejprve ve 40. minutě spálil stoprocentní možnost Havenaar, jež po pasu Trybulla poslal balón z hranice brankového území trestuhodně mimo prostor tří tyčí. O čtyři minut později se dostával do samostatného úniku domácí Fredy, jenže jeho postup zastavil praporek asistenta rozhodčího kvůli ofsajdu.

Do druhého poločasu aktivněji vstoupil Excelsior, jenže po necelé hodině hry nejprve skončil balón v boční síti a poté letěla rána z dvaadvaceti metrů vedle vzdálenější tyče. Den Haag rozhodl o své výhře v 68. minutě zásluhou Toma Beugelsdijka. Ten se po přímém volném kopu Duplana položil do své hlavičky ze sedmi metrů a gólu nezabránil ani protihráč stojící na brankové čáře. Domácí mohli vyrovnat zhruba čtvrthodiny před koncem, avšak Fredy mířil z ostrého úhlu nad pravý horní roh. Poslední velká šance se urodila v 85. minutě, po pasu Fredyho hlavičkoval Mattheij z vyložené šance nad a svému celku tak body nepřinesl.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele