základní část, 29. kolo
06.04.2017 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - PEC Zwolle 2:1

Roda Kerkrade po dvou minulých prohrách s Den Haagem a Twente zvládla hodně důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Zwolle a po dramatické koncovce ho nakonec zdolala v poměru 2:1, díky tomu se v tabulce Eredivisie posunula na šestnáctou pozici se šestadvaceti body. PEC se sice dostalo do vedení, nicméně nakonec odmítlo šanci výrazně se přiblížit účasti v příštím ročníku nizozemské nejvyšší soutěže a dále se musí strachovat.

V úvodním poločase měli více ze hry hosté, nicméně na první vážnější příležitost čekali až do 36. minuty. V té se zjevil Menig, jenž po hodně nepřesné rozehrávce soupeře obešel brankáře van Leera a měl před sebou prázdnou branku. Pak však se zakončením otálel tak dlouho, až se do jeho střely vrhl skluzující obránce Kum a fantastickým způsobem odvrátil balón na rohový kop. Hosté se přeci jen dočkali o čtyři minuty později.

Po rychlém přečíslení šli na domácího brankáře hned tři hráči, Thomas po samostatném úniku přihrál do strany lépe postavenému Younessi Mokhtarovi a ten snadno z deseti metrů rozvlnil síť. Po změně stran se domácí zlepšili a měli i větší hlad po vítězství. Srovnat se jim podařilo již ve 48. minutě, kdy po rychlé akci na pravém křídle a následné přihrávce El Makriniho před branku tečoval balón Guliano van Velzen a se štěstím pokořil gólmana van der Harta.

Od tohoto momentu opět více hrozilo Zwolle, jeho tlak vyvrcholil zhruba dvacet minut před koncem. Po nepovedené střele z hranice šestnáctky se balón ocitl na kopačce Thomase, který z osmi metrů napálil vzdálenější konstrukci. Vzápětí mohl rozhodnout domácí Schahin, avšak z otočky mířil jen o decimetry vedle levé tyče. Poté se hra přesunula před van Leera, jenže Menig, Nijland, Mohktar a ani střídající Achahbar skórovat nedokázali.

Proto přišel na druhé straně trest, v 89. minutě zařídil důležité tři body pro Kerkrade střídající Mikhael Rosheuvel. Šestadvacetiletý surinamský rodák využil nádherné rány Ajaguna z více jak dvaceti metrů, míč se mu následně odrazil od břevna přímo na hlavu a domácí útočník se z hranice brankového území nemýlil. PEC i přes porážku zůstává na dvanácté příčce s jednatřiceti body a rozhodně není v kritické situaci.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, peczwolle.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele