základní část, 1. kolo
07.08.2016 16:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - Heracles Almelo 1:1

V posledním zápase úvodního kola nizozemské nejvyšší soutěže nakonec vítěz znám nebyl, domácí Roda Kerkrade se rozešla s Heracles v nerozhodném poměru 1:1. Hosté se dostali do vedení krátce po odehrané půlhodině zásluhou českého útočníka Jaroslava Navrátila, který se dostal do základní sestavy a odehrál celý zápas. Jenže Kerkrade se nevzdalo a zhruba dvacet minut před koncem srovnalo brankou Adila Auassara.

V úvodní čtvrthodině hrály oba celky opatrně a ani jeden z nich se netlačil do zakončení, první vážnější možnost byla k vidění v 17. minutě. Dostali se do ní hosté, když z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Bel Hassani a bližší tyčku minul zhruba o metr. O deset minut později se stejný hráč dostal do další dobré možnosti, po faulu na Gladona a následné ponechané výhodě nedokázal propálit brankáře van Leera, který odvrátil míč na rohový kop.

Hosté nakonec vytěžili ze svého mírného tlaku vedoucí gól ve 33. minutě. Navrátil po odvráceném centru přetlačil dva protihráče a poté tvrdě vystřelil ze čtrnácti metrů, van Leer tentokráte neměl nejmenší šanci na úspěch. Po změně stran se obrázek hry lehce změnil a více ze hry začali mít domácí. V 59. minutě byli blízko vyrovnání, po obrovském závaru v pokutovém území Almela však nakonec nedokázali protlačit balón za záda Castra.

Neuběhla ani minuta a své kvality ukázal Auassar, po krásném uvolnění vstřelil po zemi z dvaceti metrů a balón se odrazil od vzdálenější tyčky ke Gladonovi, který odvrátil míč do bezpečí. Nicméně Roda se mohla radovat v 72. minutě. Auassar přetlačil na hranici pokutového území bránícího protivníka, dalšího se zbavil kličkou a následně pohotovou střelou procedil míč mezi nohama Castra do sítě.

Ve zbývajícím průběhu hrály oba výběry na jistotu a snažily se neudělat chybu, dalších velkých možností se více než třináct tisíc diváků na stánku Parkstad Limburg nedočkalo. V příštím kole přivítá Heracles v domácím prostředí dalšího adepta sestupu z Tilburgu, Roda zavítá na půdu favorita favoritů z Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, rodajc.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele