základní část, 16. kolo
10.12.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Willem II 0:0

V sobotním záchranářském duelu vítěz znám nebyl, oba výběry zakládaly svou hru na kvalitní defenzívě a diváci se tak žádného gólu nedočkali. Domácí Zwolle bylo herně lepším týmem a mělo k výhře blíže, jenže své šance proměnit nedokázalo a v tabulce tak zůstává na šestnácté pozici se čtrnácti body. Hostující Willem prodloužil svou už tak hodně netradiční bilanci, ve čtyřech zápasech v řadě neinkasoval a vsítil pouhý jeden gól.

Tilburg je momentálně v Eredivisii na třinácté příčce se šestnácti body. PEC mělo v celém průběhu častěji balón ve svém držení a do první větší možnosti se dostalo po dvaceti minutách hry. Skvěle to udělal Thomas, který nejprve naznačil střelu z dobrých pětadvaceti metrů a poté unikátní přízemní kolmicí uvolnil v pokutovém území soupeře Meniga. Ten vypálil nebezpečně z otočky, ovšem brankář Lamprou dokázal jeho pokus zlikvidovat.

Po půl hodině hry se opět musel činit strážce Willemu, jenž se po parádní kolmici od Saymaka vrhl pod nohy osamoceného Meniga a skvěle načasovaným výběhem překazil sólo jednadvacetiletého útočníka. Po změně stran se hra přeci jen vyrovnala a hosté mohli z ničeho nic udeřit v 53. minutě. Po autovém vhazování sklepl Sol balón z první pro Hayeho, který se kličkou zbavil dvou protihráčů, jenže pak zblízka z úhlu nepřekonal brankáře van der Harta.

Tilburg znovu zahrozil o jedenáct minut později. Po chytré zpětné zasekávačce vypálil z hranice šestnáctky Kali a van der Hart se musel natáhnout jak dlouhý, tak široký. Tvrdou ránu vyrazil do strany s vypětím všech sil. Ve zbývajícím průběhu mělo tlak Zwolle a hrozilo hlavně ze střední vzdálenosti, nicméně Lamprou už nemusel řešit jedinou vážnější situaci. Willem se celkem bez potíží ubránil do závěrečného hvizdu.

V závěrečném kole letošního roku zavítá Zwolle na půdu Heracles a v tomto střetnutí za favorita považováno nebude. Tilburg se pokusí prodloužit svou sérii neporazitelnosti bez obdržené branky doma se silným Heerenveenem.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele