základní část, 12. kolo
05.11.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Roda JC 0:0

Hráči Zwolle nedokázali navázat na skvělou formu z poslední doby a tentokráte se v domácím prostředí rozešli s Rodou Kerkrade smírně bez branek. Domácí sice prodloužili svou šňůru bez porážky na pět utkání, na druhou stranu chtěli proti předposlednímu celku tabulky zvítězit. PEC se v Eredivisii momentálně nachází na jedenáctém místě se třinácti body, hosté jsou stále sedmnácti s devíti body.

Před Kerkrade se navíc po nedělních dohrávkách může dostat nováček z Go Ahead. Domácí výběr byl v celém průběhu lepším celkem, balón měl v držení více než z pětašedesáti procent, k tomu na soupeřovu branku vyslal o polovinu více střel. Duel byl zajímavý pro oko diváka hlavně v prvním poločase, v tom druhém nechtěl ani jeden celek udělat nějakou chybu. Roda se prezentovala výbornou defenzívou a snažila se hrozit z rychlých protiútoků.

Hosté spálili svou největší šanci už po necelé čtvrthodině hry, kdy se uvnitř pokutového území dostal ke střele Rosheuvel a svou dělovkou orazítkoval pravou tyč. Od ní se balón odrazil k nabíhajícímu Ajagunovi, jehož dorážku naprosto fantastickým způsobem zlikvidoval brankář van der Hart. Neuběhla ani minuta a konstrukce branky se chvěla podruhé, tentokráte mohl na druhé straně skórovat ostrostřelec Zwolle Menig.

Po nepovedené ráně Verdonka z hranice pokutového území se míč dostal právě na kopačku Meniga, který napálil míč z deseti metrů do břevna. Po necelé půl hodině hry se diváci dočkali dalšího nastřelení konstrukce, z osmnácti metrů se odhodlal ke střele Saymak a jeho povedená rána se zastavila až o horní tyčku. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí měli více ze hry a znovu zahrozili v 55. minutě.

Z přímého volného kopu z velké vzdálenosti trochu překvapivě vystřelil Holla a brankář van Leer perfektním zákrokem vyrazil balón mimo tři tyče. Ve zbývajícím průběhu se žádná vyložená příležitost neurodila a gól tak vidění nebyl. V příštím kole přivítá Roda v domácím prostředí vysoce favorizovaný Alkmaar. Zwolle se pokusí o senzaci na stánku de Kuip, kde narazí na vedoucí celek tabulky z Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele