základní část, 11. kolo
29.10.2016 19:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 2:2

Heracles Almelo nedokázalo ukončit svou mizernou sérii a vítězství nezaznamenalo ani proti Spartě Rotterdam, se kterou se rozešlo smírně v poměru 2:2. Na konto si připsalo již svůj šestý nerozhodný výsledek v tomto ročníku a doposud tedy vybojovalo jedinou výhru. V tabulce Eredivisie je na patnácté pozici s devíti body. Rotterdamský výběr posbíral o čtyři body více a nachází se ve středu tabulky, konkrétně na devátém místě.

V prvním poločase byli aktivnější hosté, kteří se dostali do první vážnější možnosti v 8. minutě. Po krásné kombinaci mohl zakončovat Verhaar, ovšem na poslední chvíli dokázal zakročit jeden z hráčů Almela. Po pětadvaceti minutách hry vypálil na druhé straně Duarte z dvaceti metrů a brankář Kortsmit fantasticky jednoruč vyrazil balón na rohový kop. Po půl hodině hry našel Armenteros na zadní tyči volného Brandleyho Kuwase, který v jasné pozici mířil vedle.

Ve 34. minutě opět zahrozil Verhaar, když si zády k bráně šikovně zpracoval balón a poté ho poslal příliš vysoko. Za další dvě minuty mohl otevřít gólový účet utkání Goodwin, jenž nezištně vystřelil z dvanácti metrů z levé strany, brankář Castro brilantně jednoruč odvrátil míč na rohový kop. Necelých pět minut před koncem rozvlnil síť domácí van Mieghem, ale po nahrávce od Armenterose stál v ofsajdu a gól tak nemohl být uznán.

Sparta se nakonec dostala do vedení ve 44. minutě. Po přihrávce na pravou stranu zachoval chladnou hlavu Verhaar a našel před brankou nabíhajícího Zakariu El Azzouziho, který zblízka jemnou tečí pokořil Castra. Do druhého dějství vstoupilo aktivněji Heracles a po osmi minutách pálil akrobaticky střídající Gosens, jeho lob se snesl pouze na břevno a odrazil se zpět do pole. Domácí se dočkali kýženého vyrovnání v 68. minutě.

O naprosto fantastickou trefu se postaral Brahim Darri, který ze čtrnácti metrů ukázkově zamířil do vzdálenějšího horního rohu. V 81. minutě otočil vývoj tohoto střetnutí Kuwas, když po rychlém přečíslení obešel protihráče na hranici šestnáctky a pak z deseti metrů uklidil míč k pravé tyči, Jenže neuběhla ani minuta a opět bylo srovnáno. Po přihrávce od Dijkstry si to z levé strany na Castra namířil Loris Brogno a zblízka po zemi rozvlnil síť.

Sparta Rotterdam měla dokonce hodně blízko ke třem bodům v nastavení sobotního duelu. Hoogma totiž ve vlastním pokutovém území podkopl střídajícího Stokkerse, obdržel žlutou kartu a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil smolař tohoto zápasu Verhaar. Ten sice dobře mířil k levé tyči do horní poloviny, avšak Castro naprosto úchvatným zákrokem jednoruč vyrazil míč do bezpečí, zajistil tak pro Heracles alespoň bod.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele