základní část, 15. kolo
02.12.2016 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - NEC Nijmegen 2:0

Fotbalisté Heracles zvládli lépe vyrovnaný duel s Nijmegenem a díky vítězství 2:0 se posunuli prozatím na osmé místo s osmnácti body. Almelo dokázalo skórovat po jedené brance v každém poločase, vždy se trefilo až v posledních deseti minutách. NEC sice mělo častěji balón ve svém držení a také vyslalo směrem k soupeřově brance více střel, jenže na rozdíl od Almela produktivní nebylo. V Eredivisii mu momentálně patří dvanáctá příčka s patnácti body.

Utkání nebylo nijako výrazně bohaté na vyložené příležitosti, nicméně téměř každá zajímavá situace zvedla diváky ze sedadel. V domácím dresu nastoupil na trávník v 61. minutě český útočník Jaroslav Navrátil a stal se autorem finální nahrávky u druhého gólu. Úvodní půlhodina byla z obou stran velmi opatrná, nefungovala rozehrávka a defenzívy jasně dominovaly. Domácí se dostali do vedení z vůbec první vážnější situace ve 37. minutě, kdy se dokázal prosadit Lerin Duarte.

Ten po přihrávce od Pröppera vystřelil z více jak pětadvaceti metrů, jeho pokus byl tečován na hranici pokutového území a balón s pomocí břevna skončil za brankovou čarou, gólman Delle se jen naprázdno proletěl vzduchem. NEC mohlo okamžitě odpovědět o necelé tři minuty později, kdy po nadýchaném pasu z levé strany hlavičkoval z deseti metrů Mayi a míč se od levé tyče odrazil do zámezí, ke gólu chybělo vskutku pár centimetrů.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a měli navrch, vyrovnat mohli šest minut po změně stran. Potřetí v zápase zvonila konstrukce branky, když se k odraženému míči na hranici pokutového území dostal Grot a svou dělovkou trefil levou tyč, míč se následně odrazil zpět do pole. V dalším průběhu Heracles kontrolovalo náskok a pojistit ho dokázalo v 83. minutě, posedmé v sezóně skóroval švédský útočník Samuel Armenteros.

Tento šestadvacetiletý kubánský rodák využil rychlého brejku a následné střely Darriho z hranice šestnáctky. Brankář Delle vyrazil balón na nohu Navrátila, jenž před brankou našel zcela volného Armenterose a ten zblízka ze tří metrů mířil do odkryté svatyně. Nijmegen se až do závěrečného hvizdu na žádný odpor nezmohl. V příštím kole přivítá před vlastním publikem konkurenční Den Haag, Heracles zavítá na půdu Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele