základní část, 31. kolo
14.04.2017 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 1:2

Fotbalisté Alkmaaru zvládli souboj o kvalifikaci Evropské ligy a v závěru sezóny alespoň na chvíli zažehnali krizi, na půdě konkurenčního Heracles zvítězili v nejtěsnějším poměru 2:1. V tabulce Eredivisie zůstávají na šesté pozici se šestačtyřiceti body a před sedmým Twente si vytvořili čtyřbodový náskok. Almelo nedokázalo navázat na minulý úspěch z půdy nováčka Go Ahead Eagles a stále mu patří devátá příčka se sedmatřiceti body.

Hosté poprvé zahrozili už po necelých dvou minutách hry, kdy Alireza Jahanbakhsh našel svou přihrávkou ve vápně nabíhajícího Woutera Weghorsta, jehož tvrdou střelu dokázal zlikvidovat brankář Castro. Ihned na to se po špatné rozehrávce domácího celku dostal do samostatného úniku opět aktivní Weghorst, ovšem tentokráte zamířil těsně vedle bližší tyče. Heracles si první solidní možnost vypracovalo po rohovém kopu.

Na něj si naskočil Pelupessy, jenže hlavou mířil o pár decimetrů vedle hostující branky. Po necelé čtvrthodině hry předvedli krásnou kombinaci Jahanbakhsh s van Overeemem a druhý jmenovaný těsně minul pravou šibenici. Ihned na to střílel Jahanbakhsh z dvaceti metrů a jeho prudkou ránu vyrazil Castro do strany. Poté se hra přeci jen uklidnila a z obou stran se hrálo opatrněji, Almelo se mohlo dostat do vedení necelých pět minut před přestávkou.

Z voleje z hranice pokutového území vypálil velmi dobře Brandley Kuwas a zamířil o několik decimetrů nad horní tyčku. Ihned po změně stran se prezentoval s dalekonosným pokusem Luckassen a Castro se opět vytáhl s výtečným zásahem, v 53. minutě už ale přeci jen inkasoval. Po přihrávce z pravé strany a následném odrazu se míč ocitl v brankovém území na kopačce Weghorsta, který zblízka ze čtyř metrů rozvlnil síť.

Neuběhly ani dvě minuty a před gólmanem Castrem se zjevil osamocený Wuytens, ale v tváří tvář proti domácímu strážci neuspěl. AZ rozhodl o svém tříbodovém zisku v 82. minutě, kdy po hezké akci na pravém křídle pronikl do šestnáctky soupeře Jahanbakhsh, posunul si míč blíže do středu a pak se trefil po zemi ke vzdálenější tyči. O sedm minut později nastřelil Alkmaar tyč, domácí se zmohli jen na snížení v nastaveném čase. O nádherný přímý kop se postaral Kuwas, jehož rána z více jak třiceti metrů zapadla za plachtícího gólmana Krula.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele