základní část, 4. kolo
28.08.2016 14:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Go Ahead Eagles - AFC Ajax 0:3

Fotbalisté Ajaxu nechali zapomenout na vyřazení z Ligy mistrů a z Deventeru si odvezli všechny body za poměrně hladké vítězství 3:0. Dva góly zařídil v první půli kapitán Davy Klaassen, o ten třetí se postaral ve druhém dějství Nemanja Gudelj. Domácí může mrzet především neproměněná penalta ze 21. minuty.

Go Ahead Eagles se nenechal před vlastními fanoušky zastrašit velkým jménem a už od začátku podnikal nebezpečné výpady vpřed. Hosté se dokázali všem jakýmsi pološancím ubránit, než Davinson Sánchez v šestnáctce drcl zezadu do Ritzmaiera a rozhodčí van Boekel ukázal nekompromisně na bílý puntík.

De Godenzonen už nemohli spoléhat na služby své dlouholeté opory mezi třemi tyčemi Jaspera Cillessena, který odešel do Barcelony, takže se do branky postavil André Onana. Výrazně si řekl o základní sestavu, neboť pokutový kop de Kogelovi polapil. Určitě naznačil nové posile Timu Krulovi, že se s ním bude rvát o Cillessenovu pozici jedničky.

Tenhle moment se ukázal jako klíčový v celém střetnutí. Ajax o pár chvil později totiž potrestal tohle soupeřovo zahození dostat se do vedení, Gudelj přistrčil míč na Klaassena, ten ještě popoběhl blíže do středu a umístil svou střelu krásně k tyči. Opaření domácí inkasovali o jedenáct minut později znovu a Ajax si už od té chvíle výsledek hlídal.

Navýšit náskok před druhou brankou hostů mohl ještě zlobivý Younes, jeho pokus mířící na vzdálenější tyčku ovšem zlikvidoval Zwarthoed, avšak ve 35. minutě už deventerský gólman kapituloval, neboť Klaassen s přehledem proměnil nařízenou desítku. Van Boekel jí tentokráte nařídil za podražení Traorého protihráčem Teijssem.

Po přestávce Ajax hru pouze kontroloval. Prosadit se mohl Dolberg, nicméně Zwarthoed si s jeho pokusem poradil, Gudelj čtvrthodinu před koncem orazítkoval břevno. Srbskému záložníkovi však tohle neproměnění tolik nevadilo, už v 62. minutě se totiž zapsal do střelecké listiny, když v rámci přímého kopu zakroutil míč parádně přes zeď a do sítě.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele