základní část, 19. kolo
21.01.2017 19:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Willem II 1:0

Vedoucí celek Eredivisie Feyenoord Rotterdam potvrdil úlohu favorita proti Tilburgu, a i když zaznamenal pouze hubené vítězství 1:0, tak se tři body rozhodně počítají. Domácí výběr stále drží pětibodový náskok před druhým Ajaxem, na třetí PSV dokonce disponuje osmi body k dobru. Hosté se i přes porážku udrželi na dvanáctém místě s devatenácti body a za svůj výkon v Rotterdamu se určitě nemusejí stydět.

Velký favorit byl blízko k otevření skóre již v osmé minutě, kdy střílený centr do pokutového území usměrnil legendární Kuijt na Eliu. Ten následně vypálil z hranice brankového území a orazítkoval tyč. Celé vzrušení bylo zbytečné, protože Elia stál v době přihrávky v ofsajdu, i tak ale Feyenoord poprvé vytáhl své zbraně. V polovině prvního poločasu se do další velké možnosti probojoval Elia, jenž využil skvělé práce Jense Toornstry.

Nizozemský záložník se po pasu z pravé strany dokázal prosadit mezi dvěma obránci a nakonec vyzval ke skórování devětadvacetiletého útočníka, jenž zblízka ze tři metrů napálil nohu skvělého brankáře Lamproua. Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta se dostali do vedení po půl hodině hry. Na levé straně odvedl kus práce Elia a odcentroval do šestnáctky soupeře, odkud Toornstra zamířil hlavou z deseti metrů přesně pod horní tyčku.

Feyenoord přidal druhý gól o pět minut později, když po střele Jørgensena z hranice pokutového území vyrážel Lamprou balón k dorážejícímu Eliovi a ten rozvlnil síť, ovšem branka nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. Domácímu celku byl upřen gól ještě jednou a to v 63. minutě, kdy po skvěle načasované kolmici Karsdorpa přehodil Elia zblízka Lamproua. Asistent rozhodčího znovu signalizoval ofsajd, podle opakovaných záběrů to tentokráte nebylo správné rozhodnutí.

S přibývajícím časem se hosté snažili častěji držet míč a více útočili, jenže na pozornou defenzívu protivníka nenašli až do závěrečného hvizdu žádný recept. Naopak zhruba pět minut před koncem mohli inkasovat ještě jednou. Na pravém křídle se hezky uvolnil Berghuis, poté obešel skluzujícího Peterse a vystřelil tvrdě doprostřed branky, kde trefil vyběhnutého Lamproua. Ani tato zahozená šance nemusela domácím v konečném výsledku příliš vadit.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SNAD je jen náhoda , že Feynoord vyhrál jen o jeden gol se soupeřem s nejnižším kurzem po 3 zápasech .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele