základní část, 15. kolo
04.12.2016 14:30 CET
6 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam 6:1

Rotterdamské derby naprosto ovládl domácí favorit, který svého protivníka deklasoval po výsledku 6:1 a se šestatřiceti body se udržel na vedoucí pozici o skóre před dotírajícím Ajaxem. Domácí favorit byl při chuti v celém průběhu a výrazně si tak zvedl střelecké sebevědomí před důležitým čtvrtečním zápasem Evropské ligy s tureckým Fenerbahce, proti kterému potřebuje zvítězit. Sparta je po vysoké prohře na desáté pozici se sedmnácti body.

V první polovině úvodního poločasu chyběly vyložené příležitosti a k vidění nebyly ani náznaky šancí, nicméně vše se změnilo po brance ve 24. minutě. Tu vsítil Tonny Vilhena, který v souboji vybojoval balón a poté náramně vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů, jeho kroucený pokus zapadl přesně k levé tyči. Brankář Kortsmit se po míči natahoval marně. Domácí zvýšili svůj náskok dvě minuty před poločasovou přestávkou.

A znovu se jednalo o nádhernou branku, po patičce od Karsdorpa vypálil z dvaadvaceti metrů Jens Toornstra a naprosto fantasticky zamířil přímo pod horní tyčku, Kortsmit se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. Sparta ojediněle zahrozila šest minut po změně stran, kdy po chybné rozehrávce vypálil Spierings, gólman Jones dokázal jeho ránu vyrazit. Feyenoord přidal třetí gól po necelé hodině hry, do listiny střelců se zapsal Nicolai Jørgensen.

Po krásné kolmici za obranu od Karsdorpa přihrával z pravého křídla před branku Toorsntra a nabíhající Jørgensen ze šesti metrů snadno poslal míč nad hostujícího strážce. Stejný hráč se podruhé v zápas prosadil v 64. minutě, kdy si vyměnil balón s Eljerem Eliou a nezištnou přízemní střelou z hranice šestnáctky uklidil balón přesně k levé tyči - 4:0. Ani tento náskok favoritovi duelu nestačil, svůj pátý gól přidal za dalších devět minut.

Ještě předtím hlavičkoval těsně vedle vzdálenějšího rohu střídající Basaçikoglu, poté rozvlnil síť Eric Botteghin. Ten si naběhl na zadní tyč po pasu van der Heijdena a hlavou skóroval k bližší tyči, Kortsmit znovu neměl šanci zasáhnout. Hosté vsítili alespoň čestnou branku v 86. minutě, po centru Bronga hlavičkoval do levého horního rohu Thomas Verhaar. Ani to nakonec nebylo všechno, ve druhé nastavené minutě vrátil Feyenoordu pětibrankový náskok Elia ranou z deseti metrů ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele