základní část, 7. kolo
25.09.2016 16:45 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Roda JC 5:0

Feyenoord Rotterdam potvrdil svou prozatímní naprostou dominanci v nizozemské Eredivisii a tentokráte snadno přehrál v domácím prostředí Rodu Kerkrade vysoko 5:0. Opět byl velmi produktivní a své dosavadní skóre vylepšil už na úctyhodných 21:2. V letošním ročníku tak udržel plný bodový zisk a s jednadvaceti body je první o pět bodů před Ajaxem s PSV. Hosté naopak stále ještě nevyhráli a po sedmi kolech jsou na sedmnácté pozici se třemi body.

Rotterdamský výběr přehrál outsidera ve všech směrech a po pohodlném dvoubrankovém vedení v úvodním dějství přidal další tři góly v závěrečné desetiminutovce. Domácí od samého začátku měli balón ve svém držení a ze svého tlaku vytěžili vedoucí gól ve 25. minutě, kdy skóroval Nicolai Jørgensen. Ten po sražené přihrávce od Botteghina využil podskočení hostujícího hráče a poté z osmi metrů překonal brankáře van Leera.

Deset minut před přestávkou po centru z levé strany sklepl Jørgensen balón pro Karima El Ahmadiho a ten ho nekompromisně levačkou napálil do pravého horního růžku - 2:0. V dalším průběhu se Feyenoord snažil okupovat pokutové území soupeře, nicméně dobrá obrana Rody ho k ničemu nepouštěla. Teprve s přibývajícím časem se snažila riskovat a domácí toho využili v 84. minutě, kdy podruhé skóroval Jørgensen.

Ještě předtím rozvlnil síť Jens Toornsta, jenomže gól nemohl být uznán kvůli signalizovanému ofsajdu. Poté udeřil Jørgensen, který využil důrazu Toornstry a v brejku dva na brankáře snadno zamířil do odkryté branky. Za další čtyři minuty přidal čtvrtou trefu favorita sám Toornstra, jenž využil nádherného pasu z pravého křídla od střídajícího Basaçikoglua a z první z deseti metrů napálil míč nikým nehlídán ke vzdálenější tyči.

Gólovou tečku za tímto ofenzivním střetnutím udělal ve druhé nastavené minutě Terence Kongolo. Ten zasadil soupeři poslední hřebíček po dlouhém nákopu Karsdorpa, naběhl si na hranici brankového území a hlavou nedal brankáři van Leerovi nejmenší šanci na úspěch. V příštím kole zavítá rotterdamský tým na půdu dalšího celku z dolní poloviny tabulky Tilburgu, Roda se pokusí premiérově vyhrát proti konkurenčnímu Nijmegenu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
eL

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele