základní část, 7. kolo
25.09.2016 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 2:0

Fotbalisté Utrechtu konečně dokázali prolomit nepříznivou šňůru ze začátku sezóny a po šesti utkáních poprvé v Eredivisii zvítězili. V domácím prostředí potvrdili úlohu favorita proti Spartě Rotterdam, kterou před domácím publikem porazili 2:0. Na kontě tak mají šest bodů a tabulkou poskočili na dělené dvanácté místo. Nováček ze Sparty utrpěl třetí prohru v novém ročníku a s deseti body mu momentálně patří osmé místo.

Domácímu výběru hodně pomohla brzká branka už ze třetí minuty, svůj náskok pojistil druhým gólem zhruba deset minut před koncem. Utrecht nastartoval po několika desítkách sekund Richairo Živković, který využil zpětné přihrávky Amrabata z pravé strany a následného přistrčení od kanonýra Hallera, poté z hranice brankového území z první obstřelil bezmocného brankáře Kortsmita, jenž zůstal stát na brankové čáře.

Po čtvrthodině hry mohl zvýšit vedení svého celku znovu aktivní Živkovič, tentokráte ale po rychlém přečíslení nevyzrál zblízka na brankáře Sparty, který se mu obětavě na poslední chvíli vrhl pod nohy. V 19. minutě zahrozili hosté z přímého volného kopu. K němu se postavil Sanusi a po jeho přizvednutém centru hlavičkoval Brongo, jehož pokus parádním reflexivním zákrokem zachytil gólman Ruiter.

Necelých pět minut před přestávkou po exkluzivní kombinaci Leeuwina s Hallerem převzal míč Nacer Barazite a hledal na zadní tyči rozběhnutého Živkoviče, nicméně těsně před ním předvedl výborný obranný zákrok Vriends. Osm minut po změně stran nadělal svým spoluhráčům velké starosti Ruiter, ovšem situaci dokázal napravit a střely Verhaara s Brongem odvrátil do bezpečí. V 69. minutě mohl podruhé v tomto duelu skórovat Živkovič.

Ten si naběhl na parádní kolmici od Hallera a šajtlí se snažil obstřelit Kortsmita, jeho pokus letěl o půl metru vedle tyče. Domácí se mohli uklidnit v 80. minutě, druhý a poslední gól zápasu vsítil Barazite. Po sražené nahrávce od Streidera se prosmýkl mezi dvěma protihráči a chladnokrevně z osmi metrů propálil Kortsmita. V samém závěru ještě mohl navýšit náskok FC Haller, jenže ve stoprocentní možnosti nadvakrát nepropálil strážce rotterdamského výběru.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele