základní část, 12. kolo
06.11.2016 12:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Excelsior 2:1

Hráči Utrechtu navázali na dobrou formu z poslední doby, z předchozích pěti zápasů dokázali zvítězit již počtvrté v řadě a tabulkou Eredivise stále stoupají. Nyní v domácím prostředí zdolali outsidera z Excelsioru 2:1, který naopak prohlubuje svou krizi, v současnosti prohrál dokonce posedmé v řadě. Domácí výběr je osmý se šestnácti body, SBV kleslo na barážovou šestnáctou pozici s deseti body.

Utrecht byl v celém průběhu mnohem lepším výběrem, o své výhře rozhodl v úvodní desetiminutovce druhého dějství. Hostům k bodovému zisku nepomohlo ani snížení necelých deset minut před přestávkou. První poločas nebyl pro oko diváka nikterak zajímavý, hosté výborně bránili a FC se dlouho nemohlo dostat do vyložené příležitosti. Ta první byla zaznamenána až v poslední minutě první půle, kdy mohl otevřít skóre Amrabat.

Ten vypálil po zemi z dvaadvaceti metrů a jeho pokus se odrazil od vnějšího okraje levé tyče zpět do pole. Domácí měli drtivý vstup do druhého poločasu, během sedmi minut skórovali hned dvakrát. Do vedení je dostal ve 47. minutě Yassine Ayoub, který po přesné přihrávce od Nacera Baraziteho vystřelil nezištně ze střední vzdálenosti a jeho povedený pokus nakonec zapadl přesně ke vzdálenější tyči, brankář Muyters se po míči natahoval marně.

V 54. minutě pojistil vedení Utrechtu aktivní Barazite, jenž po přihrávce Hallera od levé postranní čáry předvedl dlouhé sólo. Pak si navedl balón blíže do středu a přízemní střelou z dvaadvaceti metrů přesně trefil prostor u levé tyčky, Muyters ani tentokráte na míč o centimetry nedosáhl. Odpor soupeře mohl definitivně odrazit Haller v 78. minutě, který z otočky ze sedmi metrů trefil levou tyč hostující svatyně.

Naopak o pět minut později vykřesalo SBV naději na bodový zisk, prosadil se Stanley Elbers. Po rychlé akci na pravé straně obdržel sraženou přihrávku před prázdnou branku a zblízka ze dvou metrů snadno rozvlnil síť. Hosté do této chvíle více riskovali, potřetí mohli inkasovat v 90. minutě. Na hranici brankového území se ocitl osamocený Živkovič, ale když trestuhodně mezi tři tyče nezamířil, tak se výsledek utkání neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele