základní část, 6. kolo
16.09.2016 20:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

FC Utrecht - FC Groningen 1:5

Naprosto překvapivý výsledek se zrodil v páteční předehrávce 6. kola Eredivisie, kde v souboji dvou celků bez jediného vítězství viděli diváci hned šest branek. Probudit se dokázal Groningen, který svého protivníka deklasoval na jeho půdě vysoko 5:1. Díky tomu si na konto připsal první tříbodový zisk a v tabulce se prozatím posunul na dvanáctou příčku. Naopak domácí se stále hodně trápí, se třemi body klesli na předposlední sedmnácté místo.

Utrecht utrpěl obrovský debakl i přesto, že měl v držení míč ve více jak šedesáti procentech případů, jenže Groningen byl v tomto střetnutí nesmírně produktivní. Do vedení se dostal z ničeho nic z první vážnější příležitosti ve 13. minutě. Po špatné rozehrávce Leeuwina se dostal k míči Oussama Idrissi, který poté v pokutovém území vymíchal bránícího protihráče dvěma kličkami a pak chladnokrevně zamířil z deseti metrů ke zadní tyči do protipohybu brankáře Ruitera.

Hosté mohli navýšit své vedení o dvanáct minut později, nicméně zblokovaná rána obránce Davidsona se odrazila od břevna zpět do pole. Za dalších deset minut předvedl úchvatné sólo Mahi, který obešel hned čtyři protihráče, jenže následně zamířil pouze do náruče brankáře Ruitera. Hosté se sice téměř celý první poločas bránili, i tak ale zvýšili svůj náskok ve 44. minutě, když podruhé v tomto střetnutí skóroval Idrissi.

Ten se uvolnil před hranicí pokutového území a pak vypálil z osmnácti metrů náramně do vzdálenějšího horního rohu. Hostům svitla naděje na bodový zisk krátce po hodině hry. Richairo Živković si pěkně narazil balón s Ámrabatem a přízemní střelou z deseti metrů překonal padajícího gólmana Padta. Avšak Groningen znovu odrazil nápor soupeře v 66. minutě, opět do dvoubrankového vedení se tentokráte dostal zásluhou Dannyho Hoesena.

Ten po kolmici od Idrissiho využil mezírky v defenzívě, na pravé straně obešel Ruitera a následně už snadno zamířil do odkryté branky. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl snížit tradiční ostrostřelec Haller, ale mířil z dobré pozice do boční sítě. V 80. minutě přidal čtvrtou branku hostů Tom van Weert, který nadvakrát překonal Ruitera - 1:4. Ve třetí nastavené minutě ještě dovršil absolutní zmar Utrechtu Hoesen, jenž svůj druhý gól v zápase vstřelil po parádní bombě ze sedmi metrů do bližšího horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele