základní část, 11. kolo
28.10.2016 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Roda JC 0:0

Hráči Twente nedokázali potvrdit úlohu favorita proti poslední Rodě Kerkrade a v domácím prostředí se s ní rozešli smírně po nerozhodném bezbrankovém výsledku. Domácí byli v celém průběhu utkání lepším výběrem, ale své šance nedokázali proměnit a zaznamenali tak zbytečnou ztrátou. Enschede je v tabulce na páté pozici s osmnácti body, Roda prozatím opustila poslední místo a s osmi body se posunula na sedmnáctou příčku.

V úvodní půlhodině se oba výběry spíše oťukávaly a nic zajímavého se nestalo, domácí zahrozili z ničeho nic po půl hodině hry. Do úvodní šance se dostal Klich, když vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů a brankář van Leer musel vyrazit balón do strany. O tři minuty později pálil z přímého volného kopu z pravé strany Yeboah a z ostrého úhlu zvolil přímou střelu, ale van Leer byl připraven a jeho pokus dokázal vyboxovat před sebe ke spoluhráčům.

Twente pokračovalo ve svém tlaku až do konce úvodního dějství. V poslední minutě se odhodlal ke střele Celina, jenže z levého rohu pokutového území poslal balón hodně vedle hostující svatyně. Enschede bylo aktivnější také po změně stran, ve 49. minutě mohl otevřít skóre zápasu Ünal. Ten se probojoval ke střele po obloučku ter Avesta, avšak pálil zblízka z ostrého úhlu a na brankáři van Leerovi si vylámal zuby.

Postupem času spoléhali hosté více na dobrou defenzívu, nicméně favorit tohoto střetnutí nepřestával být nebezpečný. V 66. minutě po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z pěti metrů Oosterwijk, jenže jeho pokus dokázal fantasticky jednoruč vyrazit brankář van Leer nad horní tyčku. Ve zbývajícím průběhu se hosté snažili hrozit z rychlých protiútoků, nicméně brankář Marsman neměl výraznější práci.

Domácí měli až do závěrečného hvizdu mírnou územní převahu a snažili se svého protivníka zaskočit ze standardních situací, avšak hosté si dávali velký pozor na zadní vrátka, a nakonec nedošlo k jedinému ohrožení branky Rody. V příštím kole zavítá Twente na půdu konkurenčního PSV a v Eindhovenu ho čeká opravdu těžká zkouška. Roda se pokusí získat svou druhu výhru na půdě konkurenčního Zwolle, které má pouze o bod více.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele