základní část, 1. kolo
07.08.2016 12:30 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 0:5

Feyenoord Rotterdam předvedl naprosto úchvatný výkon na půdě Groningenu a na konto si připsal vysoké vítězství v poměru 5:0. Po prohře v nizozemském superpoháru s PSV si tak výrazně spravil chuť a rozhodně si posílil sebevědomí do dalšího průběhu. Hrdinou zápasu se stal útočník Eljero Elia, který během pouhých dvaceti minut dokázal vsítit hattrick. Domácí byli v celém průběhu naprosto bezmocní a mohli prohrát i vyšším rozdílem.

Elia poprvé zahrozil ve 4. minutě, kdy si nabíhal na centr od Toornstry a až v poslední možnou chvíli odkopl míč od domácí branky Reijnen. Ihned na to stanul před brankářem Padtem útočník Nicolai Jørgensen, ovšem zblízka ho propálit nedokázal. Groningen se poprvé ozval v 8. minutě, z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů mířil těsně vedle Yoell van Nieff. Rotterdamský výběr šel do vedení v 19. minutě zásluhou Tonnyho Vilheny.

Byl u toho Elia, po jehož střele z levé strany pokutového území vyrazil Padt míč nejistě nohou k nabíhajícímu Vilhenovy, jenž bez větších potíží rozvlnil síť. Stejný hráč mohl skórovat za další tři minuty, tentokráte ale zblízka proti Padtovi neuspěl. Po půl hodině hry mohl vyrovnat slovenský krajánek Rusnák, jenže z deseti metrů mířil nad bližší horní roh. Deset minut před přestávkou se poprvé v zápase prosadil Elia.

Na hranici ofsajdu převzal balón Toornstra a naslepo poslal centr do šestnáctky soupeře z pravé strany, kde se do balónu z voleje opřel devětadvacetiletý útočník Feyenoordu a skvělou ranou propálil Padta. Pět minut před přestávkou mohl snížit Drost, ale jeho dalekonosnou ránu ze čtyřiceti metrů vyrazil brankář Jones jednoruč nad sebe. Následně pálil hostující kapitán Kuijt těsně vedle vzdálenější tyče, ve 45. minutě podruhé udeřil Elia.

Ten si narazil balón s Jørgensenem a pak z dvanácti metrů ukázkově trefil vzdálenější horní roh - 0:3. Dvě minuty po přestávce neuspěl v tváří tvář proti Jonesovi nabíhající Drost, v 56. minutě dokonal hattrick Elia. I tentokráte se jednalo o nádhernou branku, po zákroku Padta umístil míč přímo pod břevno. Po dalších několika vyložených šancích na obou stranách vsítil pátý gól rotterdamského celku Jørgensen, který po střele z deseti metrů dostal míč s pomocí břevna za brankovou čáru.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to jsem opravdu nečekal :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele