základní část, 27. kolo
19.03.2017 16:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - ADO Den Haag 4:0

Alkmaar po hodně dlouhé době předvedl svou tradiční ofenzivní smršť a tentokráte v domácím prostředí zdolal zachraňující se Den Haag vysoko 4:0. Hosté naopak po třech předchozích bodových ziscích na svého protivníka jasně nestačili a v tabulce Eredivisie se nacházejí na sedmnáctém místě s dvaadvaceti body. AZ přerušil svou čtyř zápasovou šňůru bez ligového vítězství a s jednačtyřiceti body se posunul zpět na pátou pozici.

Domácí celek měl naprosto fantastický vstup do utkání, během úvodní čtvrthodiny totiž hned dvakrát skóroval dvacetiletý záložník Dabney dos Santos. Ten nejprve v 7. minutě využil pasu z pravého křídla a následné prodloužené hlavičky od Jahanbakhshe, sám pak z pravé strany ze šesti metrů uklidil skákavý balón přesně ke vzdálenější tyči. Za dalších šest minut zaznamenal ještě snazší trefu, druhé brance předcházela skvělá přízemni kombinace.

Po kolmici do šestnáctky soupeře a následné vodorovné nahrávce Wuytense před branku zakončoval Dabney dos Santos z osmi metrů do odkrytého pravého horního rohu. Definitivně po nadějích na bodový zisk měl ADO ve 34. minutě. Třetí trefu AZ totiž přidal Joris van Overeem, jenž po dobré práci ve středu hřiště a následné kolmici na pravou stranu učebnicově přehodil brankáře Zwinkelse, ten se po míči natahoval marně.

Hosté byli touto smrští hodně opaření a i ve zbývajícím průběhu se spíše bránili, gólmana Krula v podstatě ani jednou vážněji neohrozili. Naopak domácí hráli v obrovské pohodě, snažili se o jednu útočnou akci za druhou a gólový účet nedělní dohrávky 27. kola uzavřeli přesně po hodině hry. Svou čtvrtou trefu v letošním ročníku nizozemské nejvyšší soutěže vsítil jednadvacetiletý nigerijský útočník Fred Friday.

Po akci na pravé straně a přihrávce téměř od brankové čáry dokázal van Overeem posunout míč na lépe postaveného Fridaye a ten se na hranici brankového území s ničím nerozpakoval, bez větších potíží se trefil pod břevno. Po reprezentační přestávce přivítá AZ v domácím prostředí Groningen a i v tomto případě bude považován za favorita, na Den Haag čeká jedno z klíčových střetnutí o záchranu s velkým konkurentem z Rody Kerkrade.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele