základní část, 3. kolo
20.08.2016 19:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 1:2

K obrovské senzaci došlo v sobotním zápase v Amsterdamu, kde velký favorit a vicemistr z loňské sezóny Ajax podlehl doma zachraňujícímu se Tilburgu, který do té doby nezískal ani bod a měl skóre 2:7. Domácí celek tak nezvládl generálku na středeční odvetu play-off Ligy mistrů s Rostovem, utkání s Willemem mu sebevědomí určitě neposílí. Ajax je v Eredivisii na osmé pozici se čtyřmi body, Tilburg má o bod méně a je dvanáctý.

Hosté navíc dokázali prolomit více jak osmileté čekání na výhru proti amsterdamskému výběru v soutěžním zápase. Přitom Ajax vstoupil do zápasu naprosto famózně, do vedení se dostal již po necelých šedesáti sekundách hry. Po přihrávce na pravou stranu převzal balón El Ghazi a nacentroval míč na hranici brankového území. Tam se mezi dvěma obránci uvolnil Davy Klaassen a prudkou hlavičkou zamířil k bližší tyči mimo dosah brankáře Lamproua.

Od této chvíle měli domácí mírnou herní převahu, nicméně Tilburg rozhodně zbraně nesložil. Po necelé půl hodině hry totiž dokázal vyrovnat Erik Falkenburg. Po dlouhém nákopu na pravé křídlo počkal Bruno Andrade na nabíhajícího Falkenburga, který se po zpětné přihrávce opřel do míče z voleje a z dvanácti metrů se nádherně trefil přímo pod břevno. Ve 31. minutě šokovali hosté podruhé, vývoj sobotního střetnutí otočil Fran Sol.

Po autovém vhazování Joppena se dostal míč na levé křídlo k Hayemu. Ten následně po stahovačce a prudké přihrávce našel kopačku Sola, jež se elegantně otočil, a nakonec zblízka propálil gólmana Onana. Domácí byli blízko vyrovnání ve třetí nastavené minutě úvodního dějství. Veltman vybojoval míč a poté přešel přes jednoho protihráče, jenže jeho následná pohotová střela minula o decimetry vzdálenější tyčku.

Ve druhém poločase byli domácí neškodní, nedařila se jim rozehrávka a nepovedlo se jim ani efektivně vystřelit. Tilburg předvedl skvělý taktický výkon a zaslouženě vybojoval tři body. V příštím zápase zavítá Ajax na půdu nováčka z Go Ahead Eagles, Tilburg se pokusí navázat na velmi cenný skalp doma proti Rodě Kerkrade.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, willem-ii.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na tipáči se ještě domlouvají doplnkové sázky .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 v pohodě Ajax.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele