základní část, 5. kolo
11.09.2016 16:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 1:0

Ajax zvládl duel s vždy nepříjemným Vitesse, které do této chvíle prohrálo jen jednou v sezóně, a vyhoupl se na třetí místo tabulky. Domácí byli na hřišti o něco lepším týmem, takže si vítězství nakonec asi zasloužili. O jedinou trefu se postaral v 55. minutě Nick Viergever, na kterou hosté, jež dohrávali o deseti mužích v poli, nedokázali zareagovat.

Ve 4. minutě domácí zahrozili poprvé. Traoré krásným pasem středem hřiště našel za obranou nabíhajícího si Gudelje, ten, ač tísněn hned dvěma svými protihráči, dokázal vyprodukovat takovou skrytou střelu, tu ovšem bravurně polapil gólman Room. O pár chvil později vyzkoušel připravenost Rooma svou technickou střelou Younes, avšak ani on na něj nevyzrál.

Na druhé straně spálil po půlhodině hry obrovskou možnost Nathan, jenž jako by se své pozice zalekl a vlastně jen poslal míč do rukavic brankáře Onany. V závěru poločasu se Ajax dožadoval nařízení pokutového kopu, neboť po akci Younese přece jenom zahrál jeden z hráčů hostujícího celku ve skluzu ve vápně rukou, sudí Liesveld ovšem na bílý puntík neukázal.

Deset minut po obrátce se mužstvo kouče Petera Bosze, mimochodem bývalého lodivoda soupeře z Vitesse, ujalo vedení. Ziyech, nová posila Ajaxu za jedenáct miliónů euro, zahrál standardku z levé strany parádně, našel svým krouceným centrem na hranici malého vápna hlavu zcela nehlídaného Viergevera a ten blízkosti v pohodě skóroval.

Arnhemský celek se k vyrovnání nedostal, obzvláště proto, že od 68. minuty musel hrát bez vyloučeného Kruiswijka, který obdržel druhou žlutou kartu a následně červenou. Domácí těsné vedení v klidu hlídali, tři body například mohl pojistit dvacet minut před koncem střídající Dolberg, ovšem svou střelu namířil jen vysoko nad.

Autor: Patrik Sandev / ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele