základní část, 2. kolo
13.08.2016 19:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

AFC Ajax - Roda JC 2:2

Hráči Ajaxu nedokázali ve svém druhém zápase v nizozemské nejvyšší soutěži potvrdit úlohu favorita a v domácím prostředí pouze remizovali s Rodou Kerkrade 2:2. Ta je naopak pasována na jednoho z adeptů na sestup a zisk bodů z Amsterdamu tak rozhodně má cenu zlata. Domácí přitom v utkání dvakrát vedli, nicméně o konečném nerozhodném výsledku rozhodl v nastaveném čase třicetiletý belgický záložník Tom van Hyfte.

Pro Ajax je to první neúspěch v letošní sezóně, naopak hosté si na konto připsali druhou remízu a zatím působí velmi solidním dojmem. Favorit tohoto střetnutí se dostal do vedení ze své první vážnější akce již v 8. minutě, kdy po dlouhém pasu Riedewalda převzal balón na pravé straně pokutového území Klaassen. Ten následně excelentním padáčkem našel na hranici brankového území Kaspera Dolberga, jež hlavou snadno dopravil míč do sítě.

Hosté se v žádném případě nevzdali a krátce po čtvrthodině hry dokázali vyrovnat. Skvělou kolmici za hostující defenzívu vymyslel Boysen, nabíhající Adil Auassar přelstil ofsajdovou past a poté jemnou tečí usměrnil balón ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Cillessena. Ajax postupem času zvyšoval svůj tlak a podruhé mohl udeřit ve 38. minutě, jenže Sinkgraven po dobrém obhození protihráče nevyzrál zblízka na brankáře van Leera.

Ajax ze své aktivity vytěžil trefu minutu před poločasovou přestávkou, podruhé v zápase skóroval Dolberg. Tentokráte využil přízemního pasu Sinkgravena z levého křídla a lehkou tečí poslal balón do sítě kolem van Leera - 2:1. Po necelé hodině hry mohl na druhé straně vyrovnat Rosheuvel, ale k zakončení do odkryté svatyně mu chybělo několik centimetrů. Zhruba dvacet minut před koncem byl blízko rozuzlení střídající Traoré, avšak trefil pouze boční síť.

V 76. minutě podruhé v zápase selhal Rosheuvel, který ve stoprocentní možnosti mířil mimo, o sedm minut později zklamal opět Traoré, jenž z deseti metrů uklidil balón vysoko nad horní tyčku. Roda nakonec šťastně vyrovnala v první nastavené minutě, kdy po výborně zahraném přímém volném kopu z pravé strany zapomněla domácí defenzíva na van Hyfteho, který hlavou snadnou usměrnil míč k bližší tyči. Ve čtvrté nastavené minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě za zdržování hostující Ananou, Ajaxu to však již k výhře nepomohlo.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, ajax.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele