základní část, 13. kolo
20.11.2016 14:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

AFC Ajax - NEC Nijmegen 5:0

Ajax Amsterdam potvrdil úlohu favorita proti Nijmegenu a svého soupeře deklasoval před vlastním publikem vysoko 5:0, rozdíl ve skóre navíc mohl být ještě vyšší. Domácí favorit tak navázal na úspěšné období a v tabulce Eredivisie je stále na druhé pozici se třiceti body, za druhým Feyenoordem zaostává o body dva. NEC prohrálo po třech předchozích remízách a jeho čekání na výhru se tedy protahuje, momentálně je patnácté s dvanácti body.

Hrdinou utkání se stal teprve devatenáctiletý dánský útočník Kasper Dolberg, jehož start v nedělním střetnutí byl navíc ohrožen. Nakonec ale nastoupil a za pouhých osmnáct minut vsítil svůj premiérový hattrick v Eredivisii. V základní sestavě nastoupil také český krajánek Václav Černý, který se do střelecké listiny nezapsal a byl střídán v 66. minutě. Domácí poprvé zahrozili v 17. minutě, kdy tvrdě vypálil Klaassen a brankář Delle výborně zasahoval.

Neuběhly ani dvě minuty a poprvé v zápase skóroval Dolberg. Ten si chytrý centr Lasse Schöneho zpracoval na prsa, prodral se mezi dvěma protihráči a excelentně z dvanácti metrů napálil balón přímo pod horní tyčku. Ihned na to na druhé straně napálil pouze tyčku Rayhi. Dolberg přidal svůj druhý gól o pět minut později, když tentokráte po krásné kombinaci na jeden dotek využil nahrávky Klaassena a po zemi naprosto přesně zamířil k levé tyči.

V dalších minutách se nejprve vytáhnul Delle proti ráně Sáncheze, poté po přihrávce Černého trestuhodně přestřelil prázdnou branku nabíhající Bertrand Traoré. Dánský reprezentant zkompletoval hattrick ve 37. minutě. Po přímém volném kopu rozehraném nakrátko odcentroval z levé strany Sinkgraven a Dolberg zamířil hlavou z deseti metrů k bližší tyči, gólman Delle se i tentokráte po míči natahoval marně.

Pět minut po změně stran pálil z obrovské vzdálenosti domácí Onana a svou dělovkou těsně minul prostor tří tyčí, Ajax zvýšil svůj náskok v 55. minutě. Prosadit se dokázal Traoré, jenž po nahrávce od Sáncheze obstřelil Delleho z dvanácti metrů. O dvě minuty později uzavřel gólový účet Schöne, kdy se po nahrávce od Dolberga trefil náramně z pětadvaceti metrů k pravé tyči. Ve zbývajícím průběhu se dostal Ajax ještě do tří dobrých možností, další góly už ale nepřidal.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele