základní část, 12. kolo
05.11.2016 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Willem II 1:0

Fotbalisté Den Haagu dokázali přerušit svou hodně nelichotivou sérii a nyní v domácím prostředí zdolali konkurenční Tilburg po výsledku 1:0. V tabulce Eredivisie se prozatím posunuli na devátou pozici se čtrnácti body. ADO naposledy zvítězilo ve 3. kole v polovině srpna, po osmi zápasech bez výhry si na konto připsalo důležité tři body. Naopak Willem nedokázal navázat na minulou výhru nad Groningenem a v tabulce je na čtrnáctém místě.

Hosté do této chvíle posbírali deset bodů. Domácí měli v utkání mírnou převahu a výborně bránili, rozhodující trefu vsítili zhruba deset minut po přestávce. V sobotním střetnutí nebylo k vidění příliš mnoho vyložených možností, naopak oba výběry měly problém s rozehrávkou a pokusy o útočné akce ztroskotávaly na špatných finálních přihrávkách. Domácí poprvé zahrozili v 6. minutě zásluhou japonského kanonýra Mika Havenaara.

Ten ale v poslední době nemá příliš dobrou formu, naposledy skóroval na konci srpna proti Heracles a od této chvíle vyšel naprázdno již v sedmi duelech v řadě za sebou. Dopřáno mu nebylo ani proti Tilburgu, nejblíže byl ke skórování po chybě hostující defenzívy a následné střele z deseti metrů. Nicméně brankář Lamprou dokázal jeho pokus vyškrábnout konečky prstů na břevno, od jehož vnějšího okraje se balón odrazil za hostující svatyni.

V dalším průběhu se oba výběry snažily hrozit hlavně z rychlých protiútoků a střel z větší vzdálenosti, avšak ani jeden brankář neměl výraznější práci. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí se prosadili v 56. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany vyskočil nejvýše do vzduchu Tom Beugelsdijk a v obležení dvou protihráčů zamířil hlavou ke vzdálenější tyči mimo dosah Lamproua, zaznamenal svůj druhý ligový gól v tomto ročníku.

Ve zbývajících minutách bylo na Den Haagu hodně vidět, že chce hubené vedení udržet a do útočení se prakticky napouštělo. Hodně jim k tomu pomohla ofenzivní nemohoucnost hostujícího výběru, který si nevypracoval jedinou stoprocentní možnost. Po reprezentační přestávce zavítá Den Haag na půdu konkurenčního Groningenu a určitě chce na úspěch ve 12. kole navázat, Willem bude napravovat tuto porážku doma s mistrovským PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele